Mitt 2017

MÅNDAG MORGON GUD SÅ HÄRLIGT! 
Idag börjar jag praktiken, fem veckor ute i skolan och det ska bli så härligt! Här på bloggen ser det ut som vanligt, men en lista över mitt 2017 lånad av Midis
 
▶ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Ja, planerade (och genomförde) BLAND ANNAT två (av tre befintliga) examentbanketter på mitt uni! Totalt ca 900 gäster, inte fy skam! 
 
 
 
 
▶ Är det något du saknat år 2017 som du vill ha år 2018? 
Egentid med Mattias. Visserligen har vi bott ihop i två år nu men alltid tillsammans med en roomie. I år, i februari närmare bestämt, blir vi ensamma igen. Det ska bli härligt att bara få vara vi två.
 
▶ En mobilanteckning?
Skriver bara upp mina drömmar i anteckningarna, här är den enda som inte handlade om det. Istället skrev jag ner namnen på ögonskuggor som kunde bli den perfekta paletten.
 
 
 
 
▶ Vilket datum från 2017 kommer du alltid att minnas?
Datum och datum, men den dagen Mattias kom hem och storögt sa "Jag fick en femma på tentan" och det markerade slutet för hans studietid och inom kort damp ett examentbevis ner i vår hall.
 
 
▶ En gång du grät? 
Ett natt där en blixt träffade mig i bröstet och jag satte mig upp och bara storgrät. 
 
▶ Vad var din största framgång på jobbet 2017? 
Jag slutade jobba! Hehe, och började plugga heltid igen. Men arbetsmässigt var det en stor framgång för mitt att jobba som en ordinarie lärare under en hel termin.
▶ Din största framgång på det privata planet?
Att jag tog igen så himla många uni-rester från min sjukskrivning. I maj la jag upp ett schema som jag följde tills dess att det tog slut. Det gav mig en sån frid.
 
▶ Något du önskade dig och fick? 
Önskade min en tatueringsresa, ordnade en. 
 
▶ Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om lärare bara kunde rätta fortare. Jag tror inte jag är kräsen när jag säger att SJU MÅNADER är för lång tid att vänta på sina poäng?!
 
▶ Högsta önskan? 
Oj, vad fult att skriva "bli csn-berättigad" men precis så var det under sommaren. 
 
▶ Vad fick dig att må bra? 
Att vara kattstödhem, att resa, att rensa bland saker och Mattias.
 
 
 
▶ Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 
Jag vet att jag ska utnyttja mitt badkar mycket mer. Gick bananas på Lush's vinterrea och köpte på mig ett lager. En badbomb i veckan ska det bli. Och dessutom ska jag yoga så ofta kroppen tillåter. 
 
 
▶ Vad tar du med dig till 2018? 
Jag vill inte dö och det enda som finns kvar av mig är en massa saker. Därför vill jag heller inte leva omgiven av dem. Allt jag har kring mig i mitt liv vill jag vara medveten om.
 
▶ Största misstaget? 
I mitt städande höll jag så hårt i onödiga saker, det ska jag inte göra i år.
 
▶ Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Förutom bihåle- och lunginflammation samtidigt har jag varit frisk. Har inte kunnat yoga på höstvintern eftersom värken alltid är värst då. 
 
▶ Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja! Det har ploppat upp så mycket bebisar kring mig i år! Härligt tycker jag!
 
▶ Gifte sig någon/några av dina vänner? 
Ja, ett bröllop. De flesta av mina vänner är fortfarande studenter och har inte ens råd att fundera på drömbröllopet.
 
▶ Bästa köpet? 
Har gjort SÅ många bra köp i år! Min handväska exempelvis, eftersom jag har en (1) måste den vara perfekt. Dessutom min telefon, eftersom min gamla fyllde 6 år och sakta gav upp. Även en svart stickad tröja. Mmm, vill ha den jämt.
 
▶ Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med förra år? 
Det är svårt att jämföra med förra året eftersom jag var jätteglad då. 2017 var också ett glatt år, helt klart.
 
▶ Vad önskar du att du gjort mer? 
Ingenting, I did good. Badat då kanske, men det är svårt att ockuppera badrummet i nån timme bara sådär när det bor fler här. Och färgat håret, 2017 var ju året jag gick runt i färdcirkelt och det var SÅ kul! 
 
▶ Vad önskar du att du gjort mindre? 
Ingenting så. Jag vill inte ångra saker som jag redan gjort, hellre ändra och inte göra om dem bara. Blir sjuk i själen av att älta gammalt, jag är mästare på det och gör mitt bästa för att låta bli.
 
 
 
▶ Mest stolt över? 
Mina högskolepoäng och fixade event med jobbet. 
 
 
 
▶ Vilka länder besökte du? 
UNDERBARA SVERIGE. Endast. Eller ja, råkade åka till Finland en gång också. 
 
▶ Bästa boken du läste i år? Vem gråter vid din grav. Tror dels att jag sökte mig till boken, och när jag väl hittade den öppnade den upp så mycket som jag redan funderat på. 
 
 
▶ Årets bästa serie? 
2017, vilket SERIE-ÅR! Har ÄLSKAR Suits (pga Harvey Specter), Vår tid är nu, The Walking dead (otippad favorit faktiskt), Dear White People (rekommenderar till ALLA), 13 reasons why (som var sådär, men sevärd), BoJack Horseman, Rick & Morty och GOT. ÄLSKAR GOT, varför har jag inte insett det innan?
 
 
▶ Vad gjorde du på din födelsedag? 
Jag minns inte, vi åt sushi i alla fall. Men tillhörande den, fast en annan dag, throwade vi ett 50årskalas! Thomas Stenström spelade på unttestället vi besökte sen och kvällen var PERFEKT för sen gick jag och Mattias hem och åt nudlar.
 
 
▶ Hur skulle du beskriva din stil 2017?
Sorglig tyvärr. I och med att jag fick pcos kunde jag inte känna mig bekväm i mina kläder (eller i några kläder) och det är alldeles nyss jag äntligten öppnat garderobsdörren och plockat fram gamla pärlor, det tack vare medicinering. 2018 hoppas jag på mer kjol, vita t-shirts och halvbeehive. 
 
 
 
▶ Vem saknade du? 
Mina vänner. Dels de som bor kvar där jag inte längre bor och de som flyttat dit jag aldrig har bott. Det är nackdelen med studentlivet, efter examen splittras gäng. Det är lite sorgligt.
 
 
▶ Ser du framemot 2018? 
Ja! Jag har äntligen en klass att plugga med, jag studerar svenska med didaktiskt inriktning och imorgon drar jag ut på praktik! Det finns redan en resa och en tatuering inbokad och i februari blir det bara jag och Mattias i lägenheten. Vi kanske flyttar, för vem vet vad 2018 bjuder på! Mitt gym har utökat yogan och jag tror mig ha hittat en favorit.