Minimalism och skor

Alla dagar ser ut som varandra; mulet och kallt. Är väldigt besviken på sommaren som aldrig kom och att hösten blev så kall. Jag skriver och skriver men börjar inse att jag behöver mer tid för att texten ska bli som jag vill ha den, och för att den ska passera examinatorn. Men jag fortsätter och jag har ju målet tydligt framför mig. Och när allt är inlämnat, även om det inte är helt färdigt, så ska jag se Björnstammen.
 
Thomas Stenström, sist vi var på galej
 
Återkoppling till mitt nyårslöfte förresten!
Att bara omge mig kring det som jag verkligen gillar och sakta men säker fasa ut allt som tar engergi från mig. Hittills har det lett till några konkreta grejer, exempelvis att jag har rensat ut mer än halva min garderob, att vi inte längre har några dåliga matlådor hemma, vi tar inte emot plastpåsar i butiker och jag hade dels en shopping-fri månad i april men tyckte att det gick så bra att jag faktiskt inte dragit mitt kort mer än två gånger mellan juli-oktober. 
 
Men det har också lett till insikter om hur jag fungerar i mitt ägande och vad jag väljer att omge mig med. Att jag är nostalgisk och uppskattar det fina i saker, men att jag inte KAN uppskatta det om det ligger längst in i garderoben och bara... finns? Det har resulterat i att jag tagit fram saker jag tycker är fina, så jag alltid kan se dem, eller skänkt bort grejer som jag älskar men aldrig använder eller ser.
 
Näst upp är skor. Jag och Mattias kom fram till att vi båda har två par favoritskor. Men vi båda äger långt många fler par än bara två. Åh herre vad vi äger skor. Och inget fel i det, skor har varit min passion i klädväg under större delen av mitt liv men jag kan inte längre motivera att ha skor jag inte använder. Så idag ska jag ta tag i det, sälja det som kan säljas och skänka bort det som inte är värt besväret att sälja. Har som målbild att endast äga skor jag behöver (vintersko, sommarsko, idrott och stövel) samt något par klackar (formella och fest). Vi får se vars vi hamnar!