Vintern; third entry "RYCK UPP DIG"

Det är minus sjutton grader ute viskade Mattias innan han snörde på sina kängor och åkte till jobbet imorse. Jag har alltid haft svårt för vintern och mörkret som kommer med den, i år är det värre än förra året men förra året var också det bästa vinteråret någonsin för mig. Men jag har någonting i år som jag inte hade förra året, som jag inte haft på flera år. Min hjärna.
 
Ja jo okej den har väl alltid bott i huvudet på mig, men sen jag blev sjukskriven för utmattning och depression höst-vintern 2014 så är det något som har varit trasigt i mig. Jag har glömt bort ord, jag har glömt vad jag läst alldeles nyss och jag har inte kunnat gå in i den värld som böcker annars tillåter mig att besöka. Ni vet när man läser en spännande bok och man lixom glömmer att man läser och istället "ser en liten film" i huvudet? Borta. Allt som fanns var ord på papper och nöjet med att läsa försvann. 
Men i sommar har jag känt mig stark. I maj gjorde jag upp en plan för alla högskolepoäng jag skulle ta igen på egen hand för att komma i kapp i skolan och sen följde jag den planen, tog igen nästan ETT ÅRS kurser under en sommar och nu är jag äntligen ikapp. Allt som följer med det är: csn, mindre stress och en känsla av att höra hemma i min årskurs. 
 
Med detta sagt menar jag inte att alla ba kan rycka upp sig och prestera om man vill, utan att jag behövde vänta i tre år innan kretsarna i min hjärna hade läkt. 
 
 
Läser Svenska som sistakurs innan jul, har redan planerat exakt hur jag ska spendera mitt jullov som är inte mindre än EN MÅNAD långt! Dvs, är lektionsfri i en månad och är lämnad med fyra uppsatser och två filmer(!) istället. Jag hoppas skriva (filma) samtliga innan Mattias blir ledig så vi kan fira jul lediga båda två! Har dessutom tagit ner granen från vinden och ska vänta tills första advent med att plocka fram dem helt. Är ju ingen barbar.