Vintern; first entry

 
Solen lyser fortfarande in genom sovrumsfönstret på morgnarna, Winston älskar ju att dra sig länge så han kryper under täcket eftersom det senaste nätterna blivit kallare än -10. 
 
Jag har börjat läst svenska och har därför påbörjat min andra (2/2) del av denna utbildning. Det känns annorlunda och jag har höga förväningar på litteraturdelarna, jag har saknat att läsa böcker och texter på svenska, det har trots allt gått fyra år. FYRA ÅR sen jag kom tillbaka till Luleå från Kiruna, fyra år på universitet. Vill aldrig ha detta ogjort. Mattias har tagit examen också. Han jobbar nu för tiden, så vår tid som studentpar är över. Ärligt talat känns det skönt, och jag längtar till dagen då jag själv är där. 
 
 
Blir dock ruinerad på kurslitteratur. Sitter fast i att BEHÖVA köpa böcker, eftersom det inte finns på bibliotek och oftast är det fel upplaga som finns secondhand. Jag lånar det kan kan från de som redan äger böckerna, men trots lån så kostade denna kurs mig över 2000 kronor innan studentrabatten. Ah. Vad gör man inte för studierna.
 
 
Hur som helst.
Jag längtar redan till våren, jag vet att första vårkänslan kan komma i februari och det är ju inte en evighet dit. Det är ju dumt att konstant längta bort så gör mitt bästa av att njuta så gott det går. Syr mycket, försöker läsa utanför skolans böcker, lyssnar på poddar, bjuder in till förfest innan spelningarna på stuk, dricker gott te och har köpt en ny kappa som jag hoppas ska vara det varmaste jag ägt. Jag tackar ja till alla kattungar som vill bo här (just nu ingen, men rätt som det är!) och lagar mat tillsammans med Mattias varje dag. Njuter lixom av vardagen, fan vill alltid vara på en sådan plats i livet.