Prestationsångest

Jag har prestationsångest över allt. Över denna blogg till exempel, över detta inlägg som jag skrivit om 4 gånger. 
Idag när jag kom hem från jobbet sov jag i 40 minuter med en katt vid mina fötter, för att ta en paus i presterandet. 
 
Jag har bokat in två tatueringstider i sommar, med en dag mellanrum. Vad gör man inte när två tatuerare befinner sig i samma stad, samtidigt? Får dåligt samvete pga tycker inte jag förtjänar dem. 
Jag har köpt vattenfärger. Bara för att jag tycker det är rätt roligt att måla med akryl, så jag tänkte att akvarell kanske är någonting? Men kan ju inte bara gå all in direkt, så köpte vattenfärg för barn. Jag äger en oanvänd pensel som jag inte färgat röd med akryl, så pillar på med den. Har hittills målat två saker: En boll och en blomma i en kruka. Målade på ett kuvert, eftersom jag inte är duktig nog(?) för att måla på riktigt papper?

Eller va? Att jag ens tänker så? Det är väl klart jag är värd att måla med mina barnvattenfärger på vilket papper jag vill?

Blev upprörd över att jag ens tänkt tanken, tog fram finpapper och målade ett litet självporträtt. 
 
 
 
det är väl klart att jag förtjänar att vara precis där jag är. att jag förtjänar vartenda finpapper jag vill måla på, varenda ton i musiken jag lyssnar på och varenda kopp med kaffe som jag serverar mig själv. 
att jag ens vågar tänka annat. nä, inget mer sånt nu.
#1 - ISA

Blir så ledsen när jag läser om sånt här, men sen inser jag att jag är exakt likadan själv. Allt ska vara perfekt och kännas bra! annars fåre va! Hoppas du gjorde dig en riktigt jävla god kaffe ;)

Svar: Så himla dumt! Japp, en riktig lyxkaffe!
Frida

#2 - Ellen

sista stycket <3 så himla klokt. jag slås också av det där emellanåt, att jag knappt använder mitt riktiga material pga "kan ha det sen när det är mer på riktigt"???? som om det någonsin blir mer på riktigt än när en bara är sugen på att skapa.

Svar: Precis så! Det riktiga är ju NU NU!
Frida