Vän-listan

Vad är dina bästa egenskaper som vän?
Jag är är den vän som alltid har varmt kaffe färdigt i koppen, redo att prata bort flera timmar. Gillar att laga mat till andra, gillar när middagar övergår till vinkväll som blir till sen natt. Jag pratar mycket, lyssnar noga och är alltid mitt ärligaste. Hör ofta av mig först, är GIF-gudinna i chatten och har absolut övertygat mina hjärtekrossade vänner om att de är better of this way, i alla fall för en liten stund.


Sämsta egenskaper?

Att jag inte alltid vill hänga? Fast det är väl inte jättedåligt, det beror ju på vad en föredrar. Jag tycker om att vara ensam ibland. Och då försvinner jag, vill inte hänga och tackar nej flera gånger i rad.

Och jag följer aldrig med på efterfest... 


Vad stör sig dina vänner på med dig?

Förhoppningsvis stör alla sig på olika saker och att jag inte har ett megastörigt drag som alla avskyr:))) Kanske att jag inte orkar vänta, utan drar iväg på grejer vi planerat tillsammans om det enligt mig gått för lång tid. Eller att jag har pojkvän som jag lever väldigt nära och gärna hänger med.

(Och har hört att det är störigt när jag bara svarar "Hej!" i telefonen och inte med mitt namn men det är 2017, truecaller finns och du ringer ju till min mobil??!)


Återkommande vänproblem?

När jag var yngre tyckte jag att det var jobbigt om jag var den som hörde av mig mest, eller alltid. Kunde känna mig så himla ensam och medvetet sluta höra av mig bara för att se om utvald vän skulle höra av sig. Ibland tog det bara någon dag, och andra gånger hördes vi aldrig mer. Men sen jag blivit äldre orkar jag inte ha såna i mitt liv, hallå skittråkigt att aldrig få veta om de tänker på en? Så skönt att bli vuxen och inse att mina vänner står mig nära, dvs ringer ibland eller skriver "kaffe på lördag" utan frågetecken, att bekanta hälsar på stan, skickar en rolig snap ibland och att jag absolut inte behöver spara på människor som bara skvallrar om andra, skämtar på endast min bekostnad eller som aldrig hör av sig.


Typiskt för dig som vän?

Dra med ut på dansgolvet, be dem skriva när de kommer hem på natten så jag vet att de lever, föreslå kaffedejt och lösa världsproblem.


När blir du sur?

Jag blir generellt inte sur på vänner. Det känns som att den tiden är förbi!
Har inte svårt att släppa negativa relationer, så kanske uppfattas som surig när jag går vidare? Vet inte!


Önskeegenskap som vän?

För mig: Borde bara säga "jag vill vara ensam i helg" UTAN att få dåligt samvete. 


Värsta sortens vän?

Någon som enbart drar elaka "skämt" om mig eller mina andra vänner. Jag brukar inte direkt rain checka efter sånt:))


Bästa sortens vän?
Jag tror genuint att mina vänner är bästa sortens vänner, och att det är därför de finns kvar i mitt liv?! Men ett axplock: Vill höra om min dag, vill berätta om sin dag, tycker det är 100% ok att Mattias finns i mitt liv, bjuder in sig själv, påhittig, glada och peppiga, feminister, säger "ja han är verkligen en skit" osvosvosv


Gemensamma drag för mina närmsta vänner?

Roliga, självsäkra, smarta och öppna. Älskar de egenskaperna! 
 
(Hittade grunden hos Hanapee och ändrade lite pga HUR ska jag svara på "vad är sämst med dina vänner" hallå ingenting??)