5 förbättringar vi gjort i vår studentlägenhet

Om jag kunde välja hade jag såklart köpt en egen lägenhet och levt lycklig i alla mina dagar och fått göra precis vad jag vill i mitt hem. Det skulle aldrig lukta grannarnas ciggarettrök i mitt hem och lilla sovrummet hade inte blivit försummat med slitna tapeter som trillar från väggarna. Men en är ju inte gjord av pengar:)))
TROTS en plånbok som det flyger en mal ur i sann Kalle Anka-anda har vi ändå lyckats göra vår lägenhet till ett hem. Fyra år tog det, men nu börjar jag känna att det ser ut som jag vill ha det. 
 
Här är fem förbättringar jag gjort i min lägenhet som varken kostat mig hela månadshyror eller som bovärden kommer ha anmärkningar på dagen jag flyttar ut.
 
1. Tapeter & golv
Det säger väl sig själv att första steget kan vara byte av tapeter och upprustning av golv. När jag flyttade in hade jag ett vitt kök med (ca 14st) stora borrhål där pluggar fortfarande satt kvar, ett gulorange sovrum där någon glatt spikat i väggen ca 90 gånger och ett linoleumgolv som släppte färg(!) samt ett vardagsrum med brun tapet med en fondvägg i en annan brun färg:)) Klipp till: Jag älskar ljus, och hade alla väggar varit ljusa hade jag kanske inte ens brytt mig.

Nu har vi vita väggar överallt med en fondvägg i var rum, och om nästa hyresgäst HATAR våra fondväggar kommer det definitivt vara lägg att bara byta. Jag vet att alla inte gillar vita väggar heller (smaken är som röven, den är klöven) men med tanke på hur få enfärgade tapeter vår hyresvärd har att välja mellan i sin katalog (där vi valt alla våra tapeter) så tror jag genuint att fler gillar vitt än orange. MEN VAD VET JAG. 
 
Detta kostade oss 0:- eftersom pengarna fanns i bofonden. 
Att tänka på: Många hyresvärdar tillåter bara att en tapetserar om med jämna intervaller eftersom folk annars enbart tapetsear om i vardagsrummet. Det går att komma undan hyfsat billigt om en bjuder över mamma på kaffe och tapetklister, så sätter ni upp dem själva!
 
 
Golv är bökigare att byta, kostar mer om bofonden inte räcker till och får, med all rätt, inte bytas lika ofta. 
 
2. Skåpluckor
Våra skåpluckor var i en härlig nyans av äggskal. Men inte hela luckan, bara den övre delen. Resten var skiftningar från nämnda äggskal till... äggula. Knopparna var klassiska vita i plast som sett sina bästa dagar passera.
 
Nu detta:
 
 
Dörrar och garderobsdörrar går också att lacka om, kul att veta om tidigare hyresgästen lackat dem SVARTA eller annan nyans en själv inte är nöjd med.
 
3. Lösa delar i badrummet
Själv var jag så naiv att jag trodde att hyresvärden bytte toasits mellan gästerna. Icket. Så ett väldigt litet tips kan vara att byta ut allt som sitter löst i badrummet, hos oss var det toasits, duschslang och duschmunstycke. Jag råder ingen till att byta ut saker bara för att byta ut och slänga mer skräp på vårt växande sopberg men saker som funkar dåligt byter jag ut med gott samvete, exempelvis läckande duschslangar. Eftersom vi inte får renovera badrummet ("Det är renoverat bara -89 så ni får vänta ett tag till") och en drömmig regndusch endast är en dröm för tillfället måste vi låta det förbli.
 
Vår lägenhet kom med torkskåp. En rostig historia som hyresvärden fick komma och plocka upp och vips har vi en massa plats i badrummet!
 
4. Dörrknoppar 
Knopparna vi pratade om i punkt 2. De är ÖVERALLT. Alla skåp och luckor, även garderoberna. Så jag beställde diamantknoppar, för inget säger I GOT MA SHIT TOGETHET som diamanter. Köpte 20st för ungefär 25:- från en tveksam hemsida så rekommenderar den inte:) MEN den funkade och de håller skitbra vill aldrig byta ut dem.
 
5. Balkongen (om en sån finns)
Nä okej, vi har kanske inte hunnit till punkt nr 5 men är övertygad om att det kommer ge mycket livslust! I år har vi förvarat våra bildäck där pga har inget förråd där en kan sätta sina grejer utan att det garanterat blir stulet (glömmer aldrig när det bodde någon i mitt förråd). 
Hämtar min inspo från pinterest: