Saker jag använder men inte rekommenderar

Allra helst vill jag använda allt ekologiskt och lämna få fotspår på jorden, men jag är en rätt skräpig människa egentligen. Ibland i alla fall. Här är i alla fall tre typer av produkter jag använder med dåligt samvete.
 
1. Make up-servetter.
De svider i ansiktet och lämnar efter sig berg med svinn. Lose-lose helt enkelt. Men i perioder när min hy ser ut som ett slagfält är det enda som hjälper make up-servetter. Jag använder dem alltså inte alltid, men när jag gör det får jag dåligt samvete. 
 
2. Tamponger.
Uttorkade och dåligt för miljön. Jag har en menskopp som jag använder flitigt, men inte de två första dagarna under mensen eftersom jag har sån sjukt mensvärk. Det går inte. Nickar förstående när folk föreslår bindor och tänker samtidigt hur det är att försöka fånga upp en utspilld kaffekopp med en näsduk; ineffektivt.  

Brukar köpa dessa.


3. Hårfönen.
Påverkar inte miljön i samma utsträckning men i alla fall mitt hår, jag har en så romantisk bild av hur jag låter håret självtorka och sen ser det drömmigt och vågigt ut. Det händer aldrig. Det tar en dag att torka och ger mig endast dåliga hårdagar fram till att jag duschar igen och använder hårtorken. Kontraproduktivt på något vis.