No puschase-april *mitten*

No Purchase-april går mycket bra, om jag får säga det själv. Inte för att jag tvivlade, för ett år sen levde jag på mitt helgjobb samtidigt som jag pluggade heltid, det gick ihop.
Bland de jag umgås med är pengar inte särskilt tabu. Kanske är det för att vi alla är studenter och få av oss kom hit med tyngsta plånboken, de flesta jobbar extra och *studentlivet* är en kultur som ofta än anpassad till människor som tjänar lite pengar (dvs csn). 
När jag blev sjukskriven så körde det ihop sig med skolan, csn och försäkringskassan. Jepp. Och istället för att rage:a på försäkringskassan ("du måste ha EN RIKTIG sjukdom") så struntade jag i csn och började jobba på helgerna, hyrde ut vardagsrummet och gick in i No Purchase-year. Kul. Men jag hade ju tränat hela gymnasietiden, eftersom jag flyttade hemifrån när jag var 16 och levde på studiebidrag (HUR??). Det sög, men är studiebidragsmaster nu.
 
 
 
NÅJA.
No Purchase-april är sweet, när en får välja det. När en inte MÅSTE. Men det innebär inte enbart att ha *köpstopp*. Det innebär att sortera ut, skänka bort och använda de en har. Jag är ett barn av min tid (kapitalismmmm) men jag tror också att känslor, minnen och personer inte sitter i sakerna. Som barn blev jag så ledsen av att slänga fina saker, men det kändes bättre att ge bort. Så jag ger bort. Säljer stora grejer och ger bort saker utan andrahandsvärde som kan värderas i pengar, typ kläder och textiler. I vintras gav jag bort två sopsäckar med vinterkläder. I går packade jag ihop två till, med sommarkläder och fina klänningar som någon annan kommer älska och använda tills de går i bitar. Jag ska fortsätta, återkommer med hur det går. Om ni vill det??
 
 
Har dock lagt pengar på en matta till vår bebis:
 
 
149 spänn på en matta till en planta. Så mycket för *köpstopp* och *nopurchaseapril*.