2014, upp och ner-året


Jag anslutar mitt berg-och-dalbane-år 2014 men en sista lista. Gott nytt år på er, känner på mig att 2015 blir riktigt bra!

 

 

Beskriv året med tre ord.
Händelserikt, utmattande & varmt!

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Diagnosen. Helt klart. 2015 kanske jag slutar tjata om det, men lite har det förändrat mitt liv. Vill även skriva "F! kom in i rikstagen" men sparar det till en annan gång. Tyvärr.

Har du blivit bättre på något?

Jag har, klyschigt nog, lärt känna mig själv på ett helt nytt sätt. Jag vet numer vad kroppen och psyket klarar av, jag andas en extra gång innan jag stressar. Tar tentor med ro, helt enkelt. Sen hopas jag att min engelska har förbättrats en del då det faktiskt är någon jag gillar. Och studerar. På heltid. + att jag läst två kurser i japanska, även det något att lägga till på cv:t! Men när jag gör om denna lista nästa år ska jag skriva att jag kan spela lite ukulele.

 

Gjorde du något du aldrig gjort förut?

Jag satte in en p-stav utan bedövning och hade ont i ca hundra år pga den gick in snett. Har inte omplacerat den heller för jag lever on the edge. Är lite sugen på att ta ut den, men vågar inte för är livrädd för mig själv att jag ska få något ryck och skaffa barn helt plötsligt bara för att jag sett en söt body på HM. 

 

Tatuerade mig också, tatueraren rådde mig att låta bli att göra min första vid armbågen, men ville ju ha den precis där. Planerar min nästa nu och tänker att jag lägger min andra på topp ett värsta stället att tatuera sig, tydligen. En snippan eller ögonlocket dock. Men jaja. Thug life.

 

 

Vad var extra dåligt med året?
Ångesten jag kände, och fortfarande känner, över att bli och vara deprimerad. Och depressionen i sig då, som i sin tur förvärrades av att jag fick så himla dåligt samvete över att jag är fullt levnadsduglig och samtidigt bara ligger hemma i sängen under täcket och inte kan andas ute bland folk. När läkaren sa att "din kropp är byggd som en superkropp, men du kan inte använda den" och "om du bara ska bli lärare kan du nog leva ett rätt normalt liv". Det gjorde så jävla ont att höra att jag föll och inte kom upp igen. 

Vad var extra bra?
Att jag har min FANTASTISKA UNDERBARA klass som har ställt upp och alla kramar jag fick när jag kom tillbaka!? Alla fina ord när jag blev sjuk!? GRÅTER för att alla Sveriges fina människor kanske går i min klass?

Sen utökades vår familj med både Enok och Winston, någonting som gör mig så himla lycklig! Pontus är min perfect match för att han är som jag inte är. Har bråkat med honom och oftast har det varit att jag har fått utbrott på "VARFÖR HAR DU KNUTIT IHOOOOP HUNDMATSPÅSEN SÅ DEN ITNE GÅR ATT FÅ UUUUPP?!??!?"

Och han har cool-lugnt svarat "Det där har du fan gjort själv, älskling".

 

Ops. Jag älskar dig.

 

Vad lyssnade du på?

 
 
Något sånt här ungefär!
+ Christer & Morgan och deras pod! 

 

Vad skrattade du åt?
Åt Pontus som spexar och håller på, åt djuren och åt den fantastiska serien New Girl!

Vad grät du till?
Fault in our stars. Helvete då, slut dö varje gång jag läser om boken.

 

Lärde du känna några nya människor?
JA! 2014 har jag verkligen gjort en storrensning bland "vänner" som bla tyckt att jag ska ta livet av mig alternativt kallat mig "kommunistiska socialfall(?)". Och när gamla dörrar stängs öppnas nya dörrar, och in har fantastiska människor marcherat!

 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Förutom ukulelespelandet, menar ni?
Jag ska testa på spinning minst fyra gånger i alla fall, eller sex gånger om det inte gör för ont. Vill se om jag gillar det. Ska fota mer, tatuera mig, resa och spendera tid i stugorna. Ska pussa på Pontus, krama mina vänner och älska livet mer än jag gjorde 2014. Ska klä mig i klänning oftare och ha glittrig eyeliner på vardagar. 

Mer yolo och mindre nono, som Mattias brukar säga.

 

2015 känns bra. Som ett riktigt superår!

Skål och hurra för det!