Hösten; third entry.

En endaste fin höstdag har det hunnit vara här, det var igår och alltså enda dagen det varit sol och över 12 grader. Men jag trotsar vädret och sitter allti och pluggar med fönstret lite öppet, för att få känna lite höstluft fast en massa tid går åt till plugg just nu. Idag ska jag granska en annans text för att diskutera förbättringar imorgon. 

Till helgen blir det i alla fall kalas. Jag och Mattias har fyllt 25 och Thomas Stenström spelar på lokala studentstället, vi gjorde det enda rätta och bjöd in alla vi känner på hatt-kväll innan spelningen. Har sett fram emot det mycket, inte lika mycket som Den Svenska Björnstammen i oktober i och för sig, men nästan. 
 
Det bästa som hänt denna höst är att våra grannar som rökte så mycket har fått flytta ut och att det inte längre luktar gammal fimp i vår lägenhet. Och att jag klarar kurser igen och äntligen känner något slags hopp inför kommande studier. Dessutom får jag jobba en del som vikarie (eftersom jag snart är klar med engelskan och därmed "får" vara lärare i det) ((alltså får och får, jag har ju fått innan också men ja)) och det är alltid skönt att jobba med det en pluggat så länge till, eftersom det annars är lätt att glömma varför (i helvete) en genomgår år av tentor och trist litteratur. OBS alltså på att jag läst många av mina favoritböcker under denna utbildning och ej skulle vilja byta bort det.
 
Allt jag önskar nu är en godkänd uppsats och sol resten av hösten. Det är trots allt finaste årstiden av alla. 
 
 

Hösten; second entry.

Jag bara skriver och skriver. Läser igenom det jag skrivit, kollar fakta och att jag refererar rätt och inte råkar plagiera. Är så trött på morgnarna, drömmer om uppsatsen.
Den här veckan ska jag dels vikariera på gymnasieskolan, och dels testa mina teorier i praktiken. Har fått två testklasser att låna och innan veckan är slut ska mitt näst sista draft vara inlämnat. 
 
Jag ser att ni fortfarande tittar in här, men vad vill ni läsa om? Känns som att allt jag vet just nu är uppsatsen, skolan och uppdrag. Vill ni veta någonting, let me know!
 
 
 
 
 
Igår var jag och Mattias (och förhoppningsvis du också) och röstade i kyrkovalet. Ville inte svika mitt Sverige, vill inte låta nazister ta över min kyrka och vill framför allt inte låta hat vinna eller styra över mig eller någon annan. Mitt fina, kalla land. Det är klart jag röstar för dig. 
 

Hösten; first entry.


Sen jag slutade jobba i juni har jag varvat att carpa dagar med plugg. Skrivit ord efter ord efter ord, text har bara runnit ur mig och jag har producerat texter som fått bra betyg. Efter att jag gick in i väggen 2014 tyckte jag att jag var frisk 2015. Nu är det sista hälften på 2017 och först nu har jag känslan hur det var att vara jag innan allt rasade. Innan jag tappade orden, började glömma vardagliga ord och frustrerat klappa på en tallrik och titta menande på Mattias för att han ska säga vad jag har i handen. Innan jag råkade säga god natt istället för tack. Innan musik var ett störmoment i mitt liv som hindrade mig från att tänka. 
 
I höst ska jag försöka ta mig an mitt första självständiga forskningsarbete. Det har länge känts så skrämmande och som ett obeskrivligt tryck över mitt bröst. Tills nu. Jag ska på opponering på torsdag och är så rädd att någon ska skjuta ner tankar som jag verkligen tror på, är så rädd för destruktiv kritik som bara vill sätta mig på plats. Men det är inte torsdag än, och tills dess ska jag förbereda mig så gott jag kan. 
 
 
På min instagram (skymningsdjur) uppdaterar jag oftare, och följer ni mig där kanske ni träffat Edith: