Vintern; third entry "RYCK UPP DIG"

Det är minus sjutton grader ute viskade Mattias innan han snörde på sina kängor och åkte till jobbet imorse. Jag har alltid haft svårt för vintern och mörkret som kommer med den, i år är det värre än förra året men förra året var också det bästa vinteråret någonsin för mig. Men jag har någonting i år som jag inte hade förra året, som jag inte haft på flera år. Min hjärna.
 
Ja jo okej den har väl alltid bott i huvudet på mig, men sen jag blev sjukskriven för utmattning och depression höst-vintern 2014 så är det något som har varit trasigt i mig. Jag har glömt bort ord, jag har glömt vad jag läst alldeles nyss och jag har inte kunnat gå in i den värld som böcker annars tillåter mig att besöka. Ni vet när man läser en spännande bok och man lixom glömmer att man läser och istället "ser en liten film" i huvudet? Borta. Allt som fanns var ord på papper och nöjet med att läsa försvann. 
Men i sommar har jag känt mig stark. I maj gjorde jag upp en plan för alla högskolepoäng jag skulle ta igen på egen hand för att komma i kapp i skolan och sen följde jag den planen, tog igen nästan ETT ÅRS kurser under en sommar och nu är jag äntligen ikapp. Allt som följer med det är: csn, mindre stress och en känsla av att höra hemma i min årskurs. 
 
Med detta sagt menar jag inte att alla ba kan rycka upp sig och prestera om man vill, utan att jag behövde vänta i tre år innan kretsarna i min hjärna hade läkt. 
 
 
Läser Svenska som sistakurs innan jul, har redan planerat exakt hur jag ska spendera mitt jullov som är inte mindre än EN MÅNAD långt! Dvs, är lektionsfri i en månad och är lämnad med fyra uppsatser och två filmer(!) istället. Jag hoppas skriva (filma) samtliga innan Mattias blir ledig så vi kan fira jul lediga båda två! Har dessutom tagit ner granen från vinden och ska vänta tills första advent med att plocka fram dem helt. Är ju ingen barbar.

Vintern; second entry

 
Solen skiner varje dag fast det är november, denna månad känns ljusare än både september och oktober. Det bor en liten katt som heter Ester hos oss, ungefär fyra månader gammal och polydactyl skeppskatt. 
Annars läser och läser jag, har föreläsning ibland och det är härligt att ha en klass igen. Men jag saknar att ha något att göra på dagarna eftersom de lätt bara passerar mellan böckerna. Jag har ingen hobby som tar lagom mycket tid, och jag kan inte ha ett extrajobb eftersom det inte passar med mina oregelbundna föreläsningar. Jag önskar in ett till element i min vardag, ska bara fundera ut vad det skulle vara. 
 
Nu ska jag mot skolan och föreläsning i språkriktighet. Sen jag gick över till svenskämnet så tycker jag att uni är roligt igen, och det känns jävligt bra. 

Vintern; first entry

 
Solen lyser fortfarande in genom sovrumsfönstret på morgnarna, Winston älskar ju att dra sig länge så han kryper under täcket eftersom det senaste nätterna blivit kallare än -10. 
 
Jag har börjat läst svenska och har därför påbörjat min andra (2/2) del av denna utbildning. Det känns annorlunda och jag har höga förväningar på litteraturdelarna, jag har saknat att läsa böcker och texter på svenska, det har trots allt gått fyra år. FYRA ÅR sen jag kom tillbaka till Luleå från Kiruna, fyra år på universitet. Vill aldrig ha detta ogjort. Mattias har tagit examen också. Han jobbar nu för tiden, så vår tid som studentpar är över. Ärligt talat känns det skönt, och jag längtar till dagen då jag själv är där. 
 
 
Blir dock ruinerad på kurslitteratur. Sitter fast i att BEHÖVA köpa böcker, eftersom det inte finns på bibliotek och oftast är det fel upplaga som finns secondhand. Jag lånar det kan kan från de som redan äger böckerna, men trots lån så kostade denna kurs mig över 2000 kronor innan studentrabatten. Ah. Vad gör man inte för studierna.
 
 
Hur som helst.
Jag längtar redan till våren, jag vet att första vårkänslan kan komma i februari och det är ju inte en evighet dit. Det är ju dumt att konstant längta bort så gör mitt bästa av att njuta så gott det går. Syr mycket, försöker läsa utanför skolans böcker, lyssnar på poddar, bjuder in till förfest innan spelningarna på stuk, dricker gott te och har köpt en ny kappa som jag hoppas ska vara det varmaste jag ägt. Jag tackar ja till alla kattungar som vill bo här (just nu ingen, men rätt som det är!) och lagar mat tillsammans med Mattias varje dag. Njuter lixom av vardagen, fan vill alltid vara på en sådan plats i livet.