Islossningen

Islossningen var i lördags, den stora dagen som mitt jobb ger till alla avgångsstudenter. En diplomceremoni och en bankett! Ceremonin var på Luleå Tekniska Universitet och banketten på Western Farm i Boden.

Här är några bilder som fångades med min mobiL

Clara och jag! Clara är jag på andra kåren, och därför min närmsta kontakt med teknologerna. Hon är även min vän obvi. Och min work wife. Och kvällens konferencier.
VARFÖR ser jag så otrygg ut? Nästan som att jag vet att katastrofen väntar?

 

Alltså haha, hittade denna också. Sekunden efter förra bilden är jag och min frisyr och pratar med en gäst som har funderingar. Och Clara är ensam kvar. + Victor som är utbildningsutskottets ordförande. 


Kvällens fantastiska fotograf: Hampus. Också andra kårens komminikationsansvarie. Det är bra att vara mångfacetterad.
 
 
Och så Åsa! Åsa min Åsa! Som är ansvarig över ceremonin så som jag ansvarar över banketten. Hon är en fantastisk powerkvinna och min jobbförebild nr 1. 
 
 
Kvällen swishade förbi och nu är det över. Blev förkyld på kuppen, men det var det värt. Hoppas innerligt att gästerna kände att kvällen var precis vad de ville ha! 

Prestationsångest

Jag har prestationsångest över allt. Över denna blogg till exempel, över detta inlägg som jag skrivit om 4 gånger. 
Idag när jag kom hem från jobbet sov jag i 40 minuter med en katt vid mina fötter, för att ta en paus i presterandet. 
 
Jag har bokat in två tatueringstider i sommar, med en dag mellanrum. Vad gör man inte när två tatuerare befinner sig i samma stad, samtidigt? Får dåligt samvete pga tycker inte jag förtjänar dem. 
Jag har köpt vattenfärger. Bara för att jag tycker det är rätt roligt att måla med akryl, så jag tänkte att akvarell kanske är någonting? Men kan ju inte bara gå all in direkt, så köpte vattenfärg för barn. Jag äger en oanvänd pensel som jag inte färgat röd med akryl, så pillar på med den. Har hittills målat två saker: En boll och en blomma i en kruka. Målade på ett kuvert, eftersom jag inte är duktig nog(?) för att måla på riktigt papper?

Eller va? Att jag ens tänker så? Det är väl klart jag är värd att måla med mina barnvattenfärger på vilket papper jag vill?

Blev upprörd över att jag ens tänkt tanken, tog fram finpapper och målade ett litet självporträtt. 
 
 
 
det är väl klart att jag förtjänar att vara precis där jag är. att jag förtjänar vartenda finpapper jag vill måla på, varenda ton i musiken jag lyssnar på och varenda kopp med kaffe som jag serverar mig själv. 
att jag ens vågar tänka annat. nä, inget mer sånt nu.

Vecka 21

Här kommer en liten lista om veckan som kommer. Kanske blir den ett återkommande inslag? Denna har har hur som helst lånat av Ellen.
 
» Veckans planer:

Denna vecka är sista veckan jag har möjlighet att göra färdigt inför det stora kalaset jag jobbat med ett tag. 700 gäster dyker upp och om minsta lilla servett ligger fel ryker huvudet på yours truly. I övrigt har jag lektion med mina elever, sporadiska möten strösslade över dagarna samt ett dockskåp som väntar på renovering! Sistnämnda där, det får ni se en annan gång. Och på onsdag tar Mattias examen, no biggie. Hehe. Big biggie. 

 

» Veckans läsning:
Förutom namnen på alla gäster och dess bord? Ingenting! Jag har inte ro att läsa när Islossningen stundar!

» Veckans måste:
Ta en sak åt gången, det finns miljoner tankar som ska bli verklighet. Allt från servettvikning till rektorsinbjudan till stryka klänningen till att laga mat en vanlig tisdag. 

» Veckans middag:
Hoppas på sushi på onsdag eftersom firardagen!!

» Veckans önskning:
Sol och +25 samt vi är i stugan och lever life? (haha de har lovat +13 men en lever ju på hoppet)

 

» Veckans oro:
Tänk om allt skiter sig. Samt C-uppsatsen. Har haft ångest över den since 2015. 

» Veckans pepp:
Förutom Mattias examen och bankett på lördag: Ska träffa Clara på onsdag och förhoppningsvis diskutera kring ett projekt som jag är _så_ pepp på. Plus att det är ångestpub då, och det faktum att det ens FINNS någonting som heter ångestpub och att det är en grej här gör mig ännu mer pepp! 

fem gånger vi sa hej då till plasten

För ungefär ett halvår sedan började jag fasa ut plasten ut mitt hem. Det är en blandning mellan viljan att undvika onödiga gifter och en önskan om att kunna ge vidare planetet till mina barn. Det går rätt långsamt eftersom jag tänker på min plånbok och samtidigt inte vill SLÄNGA saker som fungerar förrän de 1. tjänat sitt syfte/går att återvinna eller sälja vidare och 2. jag hittat ett bättre, hållbart, alternativ. 
 
Hur jag (och mitt hushåll) planerar att minimera plastintag i vårt hem och hur vi jobbar med det just nu:

Köpa nakna produkter
- En låååång väg dit, allt som säljs på vårt lokala Ica är inplastat. Till och med eko-paprikor! Men vi gör redan vårt bästa för att köpa nakna grönsaker när det finns, och vi är oftare på större butiker med bättre utbud av o-inplastad mat. Exempelvis säljs mjölk på tapp nu; ännu ett steg i rätt riktning. 
 
Säga nej till plastpåsar
- Det gäller främst plastpåsar från mataffären eller shoppingpåsar. Har länge ursäktat detta med att vi behöver soppåsar. Men jag köper i ärlighetens namn hellre bestämda soppåsar på rulle än att slänga mina sopor i färgade plastpåsar som kostat mig 3:- styck. 
 
Långsamt byta ut plastartiklar i badrummet till mer hållbara alternativ
- Mattias är redan i framkant eftersom han har en rakhyvel i rostfritt stål. Jag har fortfarande en i plast eftersom jag kan se för min inre blick hur jag slinter gång på gång med en stålhyvel eeeeh. Men vi har bytt ut tvättmedelsflaskan till en i glas och har helt slutat köpa tvättmedel i plastflaska. Vi testar för tillfället ett ekolokiskt, giftfritt sköljmedel och vi får se hur det går. Har tänkt tanken på tvättnötter, men är kluven till dem. Får problematisera vidare i ett eget inlägg kanske! Har tänkt byta ut våra tandborstar till bambu, men måste använda upp de vi har hemma pga kontraproduktivt med svinn.
 
Från plastkruka till porslinskruka
- Förr bodde alla våra odlingar i plastkrukor innan de blev stora nog att flytta till vuxenkrukor dvs i lera, porslin eller glas. Nu är det bara två chiliplantor kvar i plastkrukor, sen är våra växter plastfria. Förutom citronmeliss-bebisarna som bor i en glassburk, vi får se hur vi gör med den. Den får nog bo kvar tills den inte har något syfte längre.

Hej då matlådor i plast
- I början på året gick vi igenom vårt skåp av plastlådor (det stämmer, ett köksskåp med enbart matlådor) och lämnade dem till återvinningen. Nu använder vi mestadels glaslådor med undantag för några väl utvalda plastlådor som finns för nerfrysning. En dag får de också flytta ut, men ett steg i taget. 
 
 
Ungefär där är vi just nu! 
Ibland undrar jag varför jag inte bara sveper in mig i plastfolie och lever skiten ut vår planet och sen dör under ett sopberg, senast jag funderade på detta var när vårt nya giftfria sköljmedel fick våra kläder att lukta... öl. Men när de torkade helt hade de fått en frisk doft av... ingenting? Tyg bara? Det är så ovant att inte ha parfymerat tvättmedel?! Men vi jobbar på!

En sista fest

Förra veckan valdes den nya projektledaren in och mina dagar vid skrivbordet är räknade. Det är sorgligt, men ska samtidigt bli spännande att göra någonting annat. Och(!!) än är jag inte klar, jag planerar i detta nu en bankett för 700 gäster. Vill ändå påpeka att jag aldrig gjort en så stor sittning.
 
Förra helgen var jag och Mattias på WoodStuk. 
 
 
Jepp, låt mig förklara. 
För två år sen låg WoodStuk i april, jag gick bananas med glittret (pga rock-tema) och min vän sa att det såg ut som att jag sålde saker, exempelvis mig själv. Blev förnärmad och slog ut med armarna, men hen försäkrade mig att jag såg mycket mycket dyr ut. "Jättelyxig". Jag var nöjd så. Och väl där träffade den lyxprostituerade en panda som hon claimade som sin egen. 
 
Vi var mer smakfulla i år.
 
Två 50-babes och en nutidspingla! 
 
Nu är samtliga bordsplaceringar gjorda (pjuh, fyra dagar tog det) och jag vågar blicka fram och tänka på mindre viktiga saker; Vilken klänning ska jag ha? Vilka skor, och vilken frisyr går med det? Ah, måste ta tillfället i akt att ha mina finaste kläder. Hehe. 
Sen väntar sommaren, jag längtar nästan ihjäl mig efter värme och ledighet!