En hoarder som kan organisera

Vi har semester och passar på att sälja allt vi äger. Nästan i alla fall. Har hittills sålt bland annat min vardagsrumsmatta, min TV, mina orientaliska ljuslyktor från en tveksam period i mitt inredande, hörlurar, Mattias Lasse Åberg-glas som aldrig använts osv osv. Och vill ingen ha det lämnar vi allt som är i fint skick till myrorna. 
 
 
Vi lämnar bort allt som vi har dubbelt av, som mitt fullt fugerade, men antika, strykjärn. 
Det är en befrielse och jag inser att jag inte älskar ens en bråkdel av allt jag äger. Jag har bara varit en hoarder som lärt mig att vika kläder och organisera mina saker. Maximalism och samlande är inte samma sak som stök, det innebär kanske endast att en känner sig trygg bland sina älskade saker, kanske att känslor, nostalgi, kan sitta i ting. Inget fel i det, jag har sparat på allt möjligt för att jag känt något för det. 
 
Men jag blir stressad av saker, och det är först när jag blivit äldre jag insett att mycket saker framme får mig att må dåligt. Och när jag mår dåligt blir det stökigt, och det känns inte bättre. Blir frustrerad när det är jobbigt att hänga in grejer i garderoben för att det hänger så mycket saker, när jag inte ens ser vad som hänger där. 
Därför är det inte hållbart att vara en maximalist som kan vika och organisera. Jag behöver något annat, och jag är på väg dit!
 
 

Veckoblind

Min lillasyster har hälsat på hela veckan. Bäddade till henne i vårt gästrum, valde det fluffigaste täcket för lyxkänsla trots att gästrummet för tillfället ser ut som.. kaos. Ett kaos-hål. Ah, jag kan såklart inte bara *köpa nytt* och *slänga ut* för jag försöker verkligen mitt bästa att följa 2017s minimalistiska bana: Äga saker medvetet, inte köpa nytt innan jag hittat rätt och inte slänga grejer för slängandets skull. Och framför allt: är ju inte gjord av pengar. Jag är gjord av tentaångest och gurka.
 
Plugget har börjat igen, det är lite härligt att öppna böckerna men jag försöker att inte tänka på tentaperioden som springer mot mig. 

Istället kan vi ta en titt på ännu en filmsnutt på vad sjutton vi höll på med i Uppsala. Innehåller bland annat: Ett roligt band och Mattias som åker hoverboard:)) 
 
 

Fyra mobilbilder från semmenTog en obligatorisk ovan molnen-bild och slås varje gång av hur fint det är och att piloterna får se detta jämt. Som när jag fick se mitt eget hjärta på ultraljud och frågade kardeologen om man någonsin väljer sig. Nä, sa hon. Nä, det är alltid lika fantastiskt att se friska hjärtan. Jag träffade en katt som var väldigt lik en annan katt jag känner, fast i Sigtuna. Hade även världens bästa byxor på mig, vill aldrig bära något annat egentligen.Vi gick genom halva Stockholm för att äta på Ai Ramen (Antar att de syftar på 愛? någon som vet??)
Det var sjukt gott och absolut värt promenaden dit. Mattias beställde en öl, Drinkin' in the sun, rekommenderas tydligen till de som gillar öl.


 
Sista bilden, 10 minuter efter min andra tatuering. Gjorde ju båda på samma arm så den blev helt svullen och jag lekte stark och flexade väldigt mkt:) Måste passa på när ens underarm har fyra centimeter bredare omkrets än annars. 
 
Tips till alla: Gör inte två tatueringar på samma arm inom 24 timmar. Fast jo, om tatueraren är från Belgien och bara stannar en dag. Då gäller andra regler. I så fall säger jag kör. 

Inför Uppsala

Hej igen!
Finns ni kvar? Jag har haft semester och besökt Uppsala och Stockholm, besökt Mattias släkt och passat på att tatuera oss. Och när jag gått på gatorna i Uppsala slås jag av att jag nog vill bo där någon gång i livet. Men just nu är jag ju bunden till universitetet, men i framtiden kanske. 
 
Vi kikar på vad som låg i min resväska när vi åkte iväg:
 
 
Min palett består av svart, vitt och rosa. Känns som att jag hittat hem och tackar för att "millenial pink" är sjuk inne just nu.
  
Vänder mig i princip alltid till dessa smycken. Örhängen från Edblad, Klockor från Casio och Festina och en rosenkvarts från en mystisk marknad. Jag fick silverörhängena från mamma i julklapp och kände där och då att de skulle bli favoriter. Ett halvår senare köpte jag ett par i guld och ett par i roséguld, är så sjukt nöjd. 
 
 
Och här kommer första delen på vår lilla resa: