Morgonlistan

Det var länge sen vi hade en lista, så vi tar en nu tycker jag! Lånad från Lovisa!

När går du upp?
Måndag till onsdag jobbar jag första passet i skolan, då ringer klockan 06.45. Torsdag-fredag ringer den 07.45 men då brukar jag snosa med flit till 08.00. Lördagar stiger jag upp när jag känner för det men ställer klockan någon gång mellan 8.30 och 11, beroende på hur fredagskvällen artade sig. Söndagar stiger jag helst upp kring 9, oavsett vad som hände kvällen innan. Orutiner på rutin kan man säga. 

Vad är det första du gör varje morgon?
Pussar på Mattias. Klappar en katt. Tar medicin, sätter i linserna, stiger upp, tar på byxor och sen sminkar jag mig! Om det inte är helg, då skippar jag linser och smink för att gå runt au naturel.

Är frukost viktig? 
Ja! Älskar frukost!

 

Vad äter du till frukost? 
Oftast knäckebröd + juice. Simpelt. Avokado på kanelknäcke är en favorit. 
Men på söndagar äter jag ofta söndagsfrukost, sist bestod den av amerikanska pannkakor:

 

Är du morgontrött? 
Alltså, jag vet egentligen inte. Jag har ju alltid trott det, tills jag egentligen kom på att jag stundvis har svåra insomningssvårigheter. Så nä, kanske inte mer morgontrött än någon annan. 

 
 exempel på varför jag är morgontrött: målade mig själv till en panda 02.24 alt gick och fotade havet 01.47.

Vad har du för alarm? 
Haha, "morgonpigg" tydligen. Finns i Läggdags-appen på iPhone <3 Vill ni göra era liv 200% bättre, använd Läggdags! (ej sponsrad, I wish dock)

Hur ser en perfekt morgon ut?
Vaknar av mig själv klockan 8.30 prick. Är ledig. Ser solen genom persinennerna, men det är inte för varmt i sovrummet. Ligger och tittar på instagram en kvart, hånglar med mattias som också magiskt nog vaknat av sig själv samtidigt som jag. Sen stiger vi upp, går in i vårt kök som består av 0 disk och gör bästa frukosten med plättar, ägg, tofu-fejkon, nypressad apelsinjuice och alla avokados i hela världen är perfekta.

Vad är det bästa med morgonen?
Hela dagen har man framför sig! Endast bra om man inte gruvar sig för något såklart.

 winstons perfekta morgon är de morgnar när hans klocka inte ringer så tidigt, så man får sova ut.

Hur går du klädd på morgonen? 
Exakt såhär: Rosa fluffiga sockar, rosa fleecebyxor och en rosa morgonrock. Håret i knut. Svarta glasögon. "Aldrig kläderna du ska ha på dagen" sammanfattade mattias det. 

Nytt nytt nytt!

Hej! Känner ni igen er?
 
Jag har varit och pillat i koden igen (ok två år sen sist) och kom till slut fram till detta! Uppdatera webbläsaren om det ser märkligt ut, för i slutändan bör de se ut ungefär såhär:
 
 
 
 
Jag har varit less på bloggens ansikte ett tag, men nu börjar den kännas bättre. Vill dock väldigt gärna veta vad ni vill läsa om? Det droppar in lite kommentarer då och då, men jag vill väldigt gärna veta varför ni kikar in här? Vad gillar ni mest? 

Sköna söndag

 
Mitt bästa söndagstips: amerikanska pannkakor med hasselnötskräm (eller jordnöt om man är en vilde som gillar sånt) och uppvärmda hallon. Och alla sylt-skvättar i kylskåpet. Ät en och en eller gör en pannkakstårta på plats. Lyckat resultat oavsett!
 
Idag ska vi och och köpa en till kattlåda. Notera, mycket intressant. Katterna har två stycken nu, men en av dem är så liten så vi måste byta ut den. Och sen ska jag färga håret ikväll. Det är blått nu, har jag sagt det? Kanske inte?

Tex. såhär såg jag ut i fredags när jag & Sara hade ett hemligt planeringsmöte med tjej- och kvinnojouren:
 
 
Så spännande!! Mer om det i veckan! ♥

En alla hjärtans dag i Umeå

Tjohej vad veckan går fort! Igår efter min lektion hoppade vi in i bilen och åkte till Umeå! En så himla trevlig stad?
Vi strosade på stan, jag köpte handkräm och sen åkte vi till Holmsund för att träffa tatueraren som skulle tatuera mig! Han var mycket trevlig och ritade snabbt upp en skiss till mig, efter mina önskemål.
 
Hon är så himla fin?? Fullkomligt älskar att hon är tatuerad med hjärtan, ankare, spindelnät och venus-tecknet! Ah, hon är perfekt!
Sittningen var a joy, får skriva mer om det sen när jag utvärderar upplevelse och läkning, det var så trevligt och idag minns jag inte ens om det gjorde ont? 
 
Sen bestämde vi oss för att äta suhsi, vi googlade lite snabbt och gick in på ett sushihak som såg trevligt ut. Bara det att "haket" var en fancy restaurang och alla där inne var finklädda och inte nytatuerande och trötta. Det var fullbokat egentligen, men så hade de preciiiiis fått en avbokning från ett par och vi kunde ta deras plats. HUR BRA?
Sen fyllde vi bara i vad vi ville ha på en liten blankett som vi lämnade till köket! Mina favoriter var bläckfisk, forellrom och pilgrimsmussla, men obs på att alla smakade fantastiskt! Stället hette Sagami, gå dit om ni är i Umeå någon gång!
 
Efter tack och bock till Sagami hoppade vi i bilen och åkte hem igen. En himla bra alla hjärtans dag om ni frågar mig ♥

Långsam söndag

Har haft en så himla seg söndag. Vaknade 10, gjorde 0 viktiga saker förutom att städa lite och nu är det kväll. Imorgon har jag jobb + jobb, sen blir det tisdag och då åker jag och Mattias till Umeå! En tatuerare från Danmark som jag eye ballat upp på instagram gästar Port Royal, det var för bra för att låta bli! Och nu har vi tittat på att kanske åka på en liten tatueringsresa till våren? Hade velat besöka han som gjort vår Katt Döden-tavla och en long time dream: tjejerna på Speakeasy! Kanske borde detta få ett eget inlägg någon gång? 
 
 
Såhär ser det ut på vår skänk som flyttat ut i hallen! Katt Döden, en kopp med nycklar, en tavla som faktiskt är IHÅLIG och gömmer vår internet-router(!!) och lite pinnar i min favoritfas.
Och ja, skänken är vit nu, har man sett den innan vet man att den varit mörkbrun. Blev så less, orkar inte ha det murrigt och mörkt. Så det fick bli vitt, är nöjd!