Regnbågshår

 
Jag är inne i en period när jag allra helst vill gå tillbaka till min vanliga hårfärg tillsammans med ljusa sommriga toppar, tänk bayalage. Men eftersom jag aldrig testat att ha regnbågsfärgat så tyckte jag det skulle vara att missa en enorm chans att inte ha det minst en gång när mitt hår är blekt till max. Och nu är håret över min rufsiga undercut en liten regnbåge, jag gillar det! 
 
 

Saker jag använder men inte rekommenderar

Allra helst vill jag använda allt ekologiskt och lämna få fotspår på jorden, men jag är en rätt skräpig människa egentligen. Ibland i alla fall. Här är i alla fall tre typer av produkter jag använder med dåligt samvete.
 
1. Make up-servetter.
De svider i ansiktet och lämnar efter sig berg med svinn. Lose-lose helt enkelt. Men i perioder när min hy ser ut som ett slagfält är det enda som hjälper make up-servetter. Jag använder dem alltså inte alltid, men när jag gör det får jag dåligt samvete. 
 
2. Tamponger.
Uttorkade och dåligt för miljön. Jag har en menskopp som jag använder flitigt, men inte de två första dagarna under mensen eftersom jag har sån sjukt mensvärk. Det går inte. Nickar förstående när folk föreslår bindor och tänker samtidigt hur det är att försöka fånga upp en utspilld kaffekopp med en näsduk; ineffektivt.  

Brukar köpa dessa.


3. Hårfönen.
Påverkar inte miljön i samma utsträckning men i alla fall mitt hår, jag har en så romantisk bild av hur jag låter håret självtorka och sen ser det drömmigt och vågigt ut. Det händer aldrig. Det tar en dag att torka och ger mig endast dåliga hårdagar fram till att jag duschar igen och använder hårtorken. Kontraproduktivt på något vis.

 

No puschase-april *mitten*

No Purchase-april går mycket bra, om jag får säga det själv. Inte för att jag tvivlade, för ett år sen levde jag på mitt helgjobb samtidigt som jag pluggade heltid, det gick ihop.
Bland de jag umgås med är pengar inte särskilt tabu. Kanske är det för att vi alla är studenter och få av oss kom hit med tyngsta plånboken, de flesta jobbar extra och *studentlivet* är en kultur som ofta än anpassad till människor som tjänar lite pengar (dvs csn). 
När jag blev sjukskriven så körde det ihop sig med skolan, csn och försäkringskassan. Jepp. Och istället för att rage:a på försäkringskassan ("du måste ha EN RIKTIG sjukdom") så struntade jag i csn och började jobba på helgerna, hyrde ut vardagsrummet och gick in i No Purchase-year. Kul. Men jag hade ju tränat hela gymnasietiden, eftersom jag flyttade hemifrån när jag var 16 och levde på studiebidrag (HUR??). Det sög, men är studiebidragsmaster nu.
 
 
 
NÅJA.
No Purchase-april är sweet, när en får välja det. När en inte MÅSTE. Men det innebär inte enbart att ha *köpstopp*. Det innebär att sortera ut, skänka bort och använda de en har. Jag är ett barn av min tid (kapitalismmmm) men jag tror också att känslor, minnen och personer inte sitter i sakerna. Som barn blev jag så ledsen av att slänga fina saker, men det kändes bättre att ge bort. Så jag ger bort. Säljer stora grejer och ger bort saker utan andrahandsvärde som kan värderas i pengar, typ kläder och textiler. I vintras gav jag bort två sopsäckar med vinterkläder. I går packade jag ihop två till, med sommarkläder och fina klänningar som någon annan kommer älska och använda tills de går i bitar. Jag ska fortsätta, återkommer med hur det går. Om ni vill det??
 
 
Har dock lagt pengar på en matta till vår bebis:
 
 
149 spänn på en matta till en planta. Så mycket för *köpstopp* och *nopurchaseapril*. 
 
 

No puschase-april *Starten*

Jag har klippt mina kort. Nä okej, det har jag inte men jag kunde lika gärna ha gjort det. Jag äger väldigt många saker. Jag har exempelvis tre köksbord. Ett i köket, ett i vardagsrummet och ett i min roomies rum. Jag har rätt många par tröjor. Jag använder tre olika par skor, men jag har nog kanske.. 30 par? /mvh galen samt har jobbat på skoaffär i fyra år OCH haft samma skostorlek sen nian. Men ändå. 


2017 är ett av mina mål att rensa ut allt som tar energi. Dvs mina fina Dr. Martens som jag går runt med ibland men som jag ALLTID får skavsår av. Varför har jag ens dem, eller varför har jag inte tagit dem till en skomakare? Eller ett par ljusgröna byxor som ligger längst in i garderoben. De sitter perfekt, men jag använder dem aldrig (med allt rätt, kan inte pull off gröna byxor).

I April tänkte jag lämna mitt bankkort hemma. Inte dra det en endaste gång, och om jag mot förmodan måste använda det måste jag dokumentera det. Obs på att det inte gäller ät- och drickbara grejer, såklart. 
Jag vet redan nu att jag kommer möta motgångar: min mascara sjunger på sista versen. 

Följ testet på instagram: skymningsdjur
 

Skön söndag

I vanlig ordning innebär söndagar städ-dag hemma hos oss. Har skrubbad badkaret med diskmedel och bakpulver, tips till alla som bor med ett gammalt matt badkar från tidigt 90-tal! Igår var jag och Mattias och dansade en sväng på Stuk innan vi gick hem och åt rostat bröd med körsbärsmarmelad. Goal om ni frågar mig. 
 
 I helg har jag förresten haft ett uppdrag:
 
 
Färga håret rosa! Känns som att hitta hem varje gång jag kommer tillbaka till pastelrosa, och jag tror att jag stannar här ett tag. Har för tillfället en ombre/dipdye-thing going on i håret och vi får se hur länge den håller i sig.
 
Stella förresten, vilken pingla hon är! ♥ Nu letar hon efter sitt för alltid-hem eftersom hon är 100% redo att flytta hemmifrån nu!
 
Jag menar: Titta på henne! 
 
 
Mjuk, som i den mjukaste katten som någonsin bott här. Och inte ens rädd för dammsugaren! Eller ljudet av när duschen är igång! Men hittar gärna på hyss, hade exempelvis dribblat bort avokadokärnorna jag lagt på tork på fönsterbrädan. Hittade dem i hallen, under skostället. Men jag klandrar henne inte, avokado är kul.