Feministiskt uppvaknande.

Ibland när jag läser något vill jag bara skrika AMEN TO THAT rakt ut med min mest sassy röst. Lady Dahmers senare inlägg är precis såna. För säga vad man vill om henne, jag själv tackar henne för mitt feministiska uppvaknande, hon hörs. Och sweet baby jebus skrev hon sina bästa inlägg någonsin nu? Svar: Ja. 
 
Hon problematiserar bland annat fenomenet "män med guror" och om de maktstrukturer som gör att kvinnor borde kunna tystat med lite kuk i munnen, höhö men vadå tål du inte ett skämt eller? Kuken vinner alltid. 
 
 
 
och är det något som LD har lärt mig så är det bland annat detta:
  1. Jag behöver inte vara ett "feminist-lexikon" och därmed försvara det på något sätt till folk som 1. inte förstår men ändå är anti eller 2. folk som tror att de fattar och är anti eller 3. folk som faktiskt inte bryr sig men inte kan fatta varför folk vill vara feminister och inte *humanister*.
  2. Jag behöver inte skratta åt mäns skämt som jag anser vara opassande eller helt jävla IQ-befriade. Speciellt inte när det anspelar på att jag är kvinna.
  3. Jag måste inte ens låtsas lyssna när folk försvarar idioti med "men _en kille någon känner_ skulle aaaaldrig". Jag kan nicka och se glad ut, bjuder på det.
  4. Försvara min *feministiska resa* (uäk, cheesy!) för "du har ju minsann · rakat benen · sminkat dig · varit i ett destruktivt förhållande som du inte gick ur med en gång · röstat på något annat än FI! · aldrig sagt detta till mig förut · sagt något annat för fem år sen · OCH SÅ VIDARE. Låt mig få lära och växa.
  5. Jag måste inte bevisa något. Om jag säger "jag läste typ DETTA" eller "Jag hörde om DENNA GREJ" så måste jag inte svara på den anklagande frågan "Exakt vardå?" om inte personen är genuint intresserad. Det är helt tillåtet att bara strunta i det eftersom 1. det är omöjligt att resonera med otrevliga idioter och 2. är personen endast intresserad av att *sätta dit mig*, inte bolla tankar och funderingar, så behöver jag inte ödsla den energin. Klart slut!
och det har varit så oändligt befriande.