Julklappstips om en känner en Frida

Det är typ 66 dagar kvar av detta år, alltså är det snart julafton! Själv har jag alla mina julklappar klara eftersom jag 1. Gillar att vara ute i god tid och 2. Måste planera inköp efter studentplånboken. 
 
Men jag har knåpat ihop en önskelista, eller en julklappslista om personen är som mig, med mina bästa grejer för stunden.
 
Klockor från Asos.
Första här, andra här och tredje här. Passar stora plånboken, lilla plånboken och mittemellanplånkan.
 
Ett par 7mm örhängesringar i silver, här.
 
Gôrsnygg eyeliner från Urban Decay, finns här i Sverige. Mina favoritfärger är fireball, intergalactic, ecsacy och snakebite.
 

En råsnygg sammetsklänning (köper ju en ny varje år), härifrån.
 
 En gullig tröja med spetskrage, här.
 
Sängkläder i tvättad linne, gärna i färgen Petrol. Härifrån
 
 
Te, eftersom det är säsong för det nu och året ut. Finns bland annat här.
 
 
 
Jag tror att jag precis skapat den bästa listan i mitt liv? Får återkomma med mina bästa julklappstips till människor som INTE är jag senare. 

Iväg

För en månad sen (typ, vad vet jag för tiden bara försvinner) var vi i Uppsala och det var nästan sommar. Och när vi åkte genom halva landet så blev det mindre och mindre sommar och mer och mer höst.
 
 
 
Och nu är det höst på riktigt, snart vinter kanske och jag vet att snön har kommit längre norrut. Så vi tänkte klä på bilens vinterdäck och åka dit lagom till alla helgons helg. 
 
Jag planerar skolans avslutningsfestligheten för fullt och snart öppnar anmälan och alla glada examensstudenter ska anmäla sig själva och sina familjer till sin avslutningsceremoni! Så himla kul att få planera och skapa ett sånt event, att få tänka nytt, bestämma meny och dekorera skolans fina ljusgård!

Feministiskt uppvaknande.

Ibland när jag läser något vill jag bara skrika AMEN TO THAT rakt ut med min mest sassy röst. Lady Dahmers senare inlägg är precis såna. För säga vad man vill om henne, jag själv tackar henne för mitt feministiska uppvaknande, hon hörs. Och sweet baby jebus skrev hon sina bästa inlägg någonsin nu? Svar: Ja. 
 
Hon problematiserar bland annat fenomenet "män med guror" och om de maktstrukturer som gör att kvinnor borde kunna tystat med lite kuk i munnen, höhö men vadå tål du inte ett skämt eller? Kuken vinner alltid. 
 
 
 
och är det något som LD har lärt mig så är det bland annat detta:
  1. Jag behöver inte vara ett "feminist-lexikon" och därmed försvara det på något sätt till folk som 1. inte förstår men ändå är anti eller 2. folk som tror att de fattar och är anti eller 3. folk som faktiskt inte bryr sig men inte kan fatta varför folk vill vara feminister och inte *humanister*.
  2. Jag behöver inte skratta åt mäns skämt som jag anser vara opassande eller helt jävla IQ-befriade. Speciellt inte när det anspelar på att jag är kvinna.
  3. Jag måste inte ens låtsas lyssna när folk försvarar idioti med "men _en kille någon känner_ skulle aaaaldrig". Jag kan nicka och se glad ut, bjuder på det.
  4. Försvara min *feministiska resa* (uäk, cheesy!) för "du har ju minsann · rakat benen · sminkat dig · varit i ett destruktivt förhållande som du inte gick ur med en gång · röstat på något annat än FI! · aldrig sagt detta till mig förut · sagt något annat för fem år sen · OCH SÅ VIDARE. Låt mig få lära och växa.
  5. Jag måste inte bevisa något. Om jag säger "jag läste typ DETTA" eller "Jag hörde om DENNA GREJ" så måste jag inte svara på den anklagande frågan "Exakt vardå?" om inte personen är genuint intresserad. Det är helt tillåtet att bara strunta i det eftersom 1. det är omöjligt att resonera med otrevliga idioter och 2. är personen endast intresserad av att *sätta dit mig*, inte bolla tankar och funderingar, så behöver jag inte ödsla den energin. Klart slut!
och det har varit så oändligt befriande.

De matchande tröjorna

När jag och Mattias skulle bila Uppsala - Luleå bestämde vi oss för att göra det enda rätta: Ha matchande kläder.
 
 
 
Och nu längtar jag bara till vi kan ta på dem igen. Eller ja, längtar till sommarfeeling och road trips. Vill inte ha vinter och mörkt och kallt och mörkt och mörkt. 
 
Nu ska jag koka kaffe och dricka ur muminmugg. Det enda som finns kvar att göra när en inte vill ha vinter.

Kattgossarna

För ungefär en vecka sen flyttade tre kattgossar på fyra månader in till oss. Första natten levde de rövare i köket och jag skurade bort kaffe-sirap från hela lägenheten. Ah, hittar fortfarande klibbiga fotspår på hemliga ställen.
 
 
Dessa två heter Othello och Romeo. Cassio är blygare och har inte fastnat på bild än men kan lova att han är minst lika vacker som sina bröder. 
 
Romeo, som hade mig redan när jag såg honom i transportburen. En så fantastiskt chill och kärleksfull katt♥