Gryning och skymning

 
"efter skymning kommer gryning. det vet vi. ändå kan det vara så oändligt jobbigt att somna ensam i det tysta sovrummet i studenthemmet som aldrig är så tomt som på natten.
nu tar clara och frida med dig in i diskussioner som de flesta någon gång funderat kring och i en ärlig och oredigerad värld bearbetas högt och lågt av två alldeles vanliga personer mitt i livet."
 
Så beskrivs min och Claras podd, ett litet projekt som vi jobbar på just nu. 
Tanken är att den ska finnas så en kan lyssna på den innan man ska somna, för det är den stunden som kanske känns jobbig när man är alldeles alldeles ensam.
Så mitt lyssna-tips: Ta på pyjamas, lägg dig i sängen, tänd ett adventsljus och starta podden. 
 
Vi har släppt ett avsnitt idag och kommer fortsätta släppa ett i veckan, varje söndag, december ut. Minst.

Den heter Gryning och Skymning på soundcloud. Ni kan lyssna på den här.
 
 
#1 - Lorissa Lovebomb

vad duktigt av er!! <3 Så kul :D

#2 - Anonym

Hej!
Jag har följt din blogg under många år och vet att du har fått diagnosen eds. Jag är rätt säker på att jag också lider av det och min mamma har fått den diagnosen. Men ingen läkare i Luleå tar mig på allvar och ingen verkar veta vad det är ens. Får ofta höra att jag inbilldar mig eller är lat. Lever med ständigt smärta stukade fötter orkar knappt jobba under vissa perioder.
Tänkte höra om du har några tips på någon läkare som vet mer och kan ställa diagnoser. Eller framför allt hjälpa mig då det har kommit till den gränsen att jag överväger att avsluta mitt liv pga denna värk och att ingen förstår mig eller tar mig på allvar. Och är påväg att förlora mitt jobb pga hög sjukfrånvaro utan förklaring.

Svar: Hej!Om du vill kan du maila mig på fridauusitalo@live.se. Annars är mitt bästa tips Julia Niva på porsövårdcentral. Berätta att din mamma har fått diagnosen. Kräv hjälp, fast det är jobbigt. Kräv.
Frida