Gryning och skymning

 
"efter skymning kommer gryning. det vet vi. ändå kan det vara så oändligt jobbigt att somna ensam i det tysta sovrummet i studenthemmet som aldrig är så tomt som på natten.
nu tar clara och frida med dig in i diskussioner som de flesta någon gång funderat kring och i en ärlig och oredigerad värld bearbetas högt och lågt av två alldeles vanliga personer mitt i livet."
 
Så beskrivs min och Claras podd, ett litet projekt som vi jobbar på just nu. 
Tanken är att den ska finnas så en kan lyssna på den innan man ska somna, för det är den stunden som kanske känns jobbig när man är alldeles alldeles ensam.
Så mitt lyssna-tips: Ta på pyjamas, lägg dig i sängen, tänd ett adventsljus och starta podden. 
 
Vi har släppt ett avsnitt idag och kommer fortsätta släppa ett i veckan, varje söndag, december ut. Minst.

Den heter Gryning och Skymning på soundcloud. Ni kan lyssna på den här.
 
 

Paraplytatueringen på Ume tattoo fest

För ett tag sen (september) packa jag, Mattias och Emil in oss i Laaksos bil och åkte till Umeå och deras årliga tattoo fest. Mattias hade en tid bokad medan jag och Emil var fria och open minded. Enda jag hade i siktet var ett old school-paraply i pastellfärger.

DRN TATS Rasmus hade en ledig tid och sa att han gör den om han får göra en draw on. Givetvis sa jag!
 
Efter att ha visat lite inspo-bilder målade han den direkt på armen. Mattias tog denna bild för att jag skulle få se hur jag själv ser ut med den på <- Tips till alla som ska tatuera sig faktiskt!
 
 
Sen körde vi! 
"Man sitter som en bajskorv på de här stolarna" sa Rasmus och det gjorde man sannerligen. Men trots bajskorv-stolar och nio nålar i bredd över huden så var det väldigt trevligt! Han berättade att hans mamma undrade VARFÖR han måste tatuera HUVUDET? Det är för att han är true black. Jag berättade att jag inte är lika cool, att jag exempelvis 15 minuter tidigare tagit en kaffe inne på området och lixom "smygit" med att jag tog lite mjölk i eftersom alla där är så tuffa. Kommer nog aldrig bli true black, får nöja mig med true grey. Har en tendens att börja blöda när jag är klar och tog denna bild när efter ca 15 minuter. 4 timmars bilfärd senare och det var förra tatueringsresan all over:

Flashback till slagfältet i februari.
 
 
Den självhäftande plasten var inte min grej eftersom jag fick utslag av den. Och blåmärket fick jag också alldeles gratis.
 
Tatueringen i siffror:
 
Tatueraren
Rasmus från Queens i Gävle! 10/10 would visit again!

Smärta 1/5
Till skillnad från förra gången så var detta.. najs? Ont nära armvecket såklart men kunde ju sitta och prata och titta på folk och tänka på annat. Mycket trevligt, mer sånt!
 
Resan 4/5
Hade bra sällskap, en bra bil och bra bra bra. Fast det tar ju SÅ LÅNG TID. + blöder mycket, fick stanna på en mack och låna lite servetter och övertyga kvinnan i kassan om att vi inte dödat någon.

Plats 3/5
Det är lite märligt att sitta i en skitstor arena där folk går förbi och står och tittar på en när man blir tatuerad. 

Läktiden 3/5
Den kliade SÅ mycket? Alltså ville slita av mig armen i två månader nästan! Men inget utöver det, gul färg tar så lång tid att läka ut så har fått vänta tills nu med att säga att den är "färdig". 

Helgen som var

Har verkligen levt life i helgen. Under fredagen hade jag myskväll med mig själv, Mattias var på jobb-reunion och vår roomie var på galej. Firade med laktritsnappar och Svampbob the movie.

På lördagen drog jag borsten genom håret, plockade upp Sofia, värmde en pizza och klistrade på partyfransarna innan vi drog ut på stuk. 

Minou vill gärna vara med. Alltid.
 
Så dansade vi till gamla låtar anno 2011, sen började Björn Rosenström att spela så vi dansade lite till det också. Har aldrig lyssnat på honom och har fått för mig att han spelar plojig gubb-musik. Vilket han gjorde. Det enda vettiga han sa var att "imorgon får ni äta pizza", men det var okej ändå, vi drack hallonlakritsshots och hade det trevligt. Sen packade vi ihop, hämtade ut våra jackor och gick hem och åt rostat bröd. Perfekt kväll om ni frågar mig.
 
Sen vaknade vi upp sent på söndag, åt frukost innan vi drog igång med söndagsstädet. Sen beställde vi pizza, eftersom Rosenström sagt att vi skulle det. Mycket bra söndag också!
 

Fylla på med energi

 
Idag har varit en sån bra dag på jobbet! Alla jag har mailat har svarat, mötet jag höll i flöt på och under slutet på arbetsdagen gjorde jag och den andra projektledaren verklighet av en dröm: Spelade in en pod! Alltså Va, kan man bara göra så? Tydligen! Vill ändå påstå att det är en klar fördel när det gäller jobb, att göra det en tycker är kul på riktigt.
 
Efter att jag packat ihop skrivbordet och promenerat hem kände jag mig slut på energi. Slut som i behöver sitta ensam i vardagsrummet, skriva och lyssna på jazz i en timme innan jag åtar mig något annat. Hämta energi i ensamhet helt enkelt. Och nu känner jag att mina energidepåer är påfyllda igen, så nu orkar jag laga mat (värma, lagade mat igår) och sen agera frisör. Så kul, har inte färgat hår på evigeheter om man inte räknar med mitt eget och det är inte riktigt samma sak eftersom det är lättare att vara kreativ i någon annans bakhuvud än sitt eget. 

Den sista av de tre - Cassio

Sista katten att flytta är Cassio. I början kallade vi honom för Argis eftersom 1. vi är barn och döper liv efter egenskapet och 2. han frästre, bet och rev så fort han fick chansen.
 
 
ALLTSÅ???! Kolla!
Sen hans bröder flyttade ut har han blivit en så lugn och harmonisk katt som vill sova i sängen och sitta i famnen. Gullekissen ♥ Vill ju aldrig att hans ska flytta, vill behålla alla kissar i hela världen. Men vet ju att han kommer få ett fint för alltid-hem hos någon annan som kommer älska honom oändligt. Och det låter ju bra.