En tisdagslista

Hur gammal är du?
23 år!

Hur gammal känner du dig?
Som precis 23 faktiskt, barnslig och vuxen samtidigt men får googla en del när jag ska göra nya grejer.

Vart bor du?
I en trea med utsikt över vattnet i Luleås studentigaste kvarter. Bor tillsammans med min sambo & två katter. Till hösten kommer min roomie tillbaka också!

Vad har du gjort idag?
Steg upp kring 8 och började jobba 9. Hade överlämning där vi pratade om hur företag styrs och fungerar. Mycket lärorikt. Efter lunch har jag fortsatt att jobba, på torsdag tar jag över positionen som projektledare. Läskigt, kul och mycket spännande!

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sensommar, mot hösten. Det är tragiskt att jag bor i norra sverige när jag inte gillar vintern, men vad göra nu lixom?

Är du beroende av något?
Nässpray typ.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Precis här där jag är, skulle jag tro. 

Vad är du på för humör just nu?
På mycket bra humör! Har läst att det ska sluta regna nu och det låter ju bra. Har även en IKEA-tripp inplanerad i helgen= Pepp!

Vilket är ditt favoritgodis?
Choklad och saltlakrits.

Vilken är din favoritaffär?
Det beror ju på vad jag ska ha. Ost exempelvis, då går jag till Ica. Men annars Monki, ibland vill jag äga ca allt de har. 

Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Kvällsmänniska som anstränger sig för att vara morgonmänniska? Jag gillar att börja jobba tidigt, men avskyr verkligen när klockan ringer innan 10. Oh well. Jobbar hellre 8-16 än 10-18, alla dagar i veckan. .

Är du blyg?
Nä, inte alls faktiskt. Även om många alltid antar att jag är 100% extrovert och bara minglar hela dagarna så är jag rätt reserverad när det kommer till nya saker och människor. Introverten i mig vill inte kramas och slänga mig i armarna på någon jag inte känner, men blyg är jag inte.

Vad heter du i andranamn?
Anna Evelina. Jag tycker de är fina namn, jag gillar betydelsen av dem. Och så gillar jag att mamma smög in Anna Frida, som låter misstänkt likt Anne-Frid som råkar vara mammas ABBA-idol. 

Vill du gifta dig?
Jag vill vilja gifta mig i alla fall, men inte just nu. Vill lixom kunna ha *the perfect wedding* och inte vara begränsad av 1. studentplånbok och 2. studentlivet och 3. det faktum att jag och min sambo inte äger någonting ihop förutom möjligtvis maten i kylskåpet. 

Har du något smeknamn?
Ja. På uni säger vissa Scoot. Tycker det är najs. På senaste säger folk Lill-Per, endast för att han som satt på denna post innan mig heter Per. Logiskt.

Tillbaka från byn

Såhär trevligt har vi haft det i helgen:
 
Lill-stugan precis vid sjön
 
Så åkte vi till Saarikoski och tittade på älven
 
Och på vägen hem stannade vi vid Jockfall
 
Och det var alla bilder för denna helgen!
Vi hann fiska, bada och slappa i solen. Perfekt midsommar faktiskt!

Saittarova

Idag drar vi till byn!
Klockan 07 ringde klockan så att vi skulle hinna tvätta innan vi åker, sen har vi planerat att äta lunch innan vi drar. Väskorna står packade i hallen och väntar på oss, jag har packer ner både bikini och Harry Potter. 

Igår var jag hos frissan förresten! Fick en förfrågan om jag skulle orka sitta modell så hon kan öva på att raka nya mönster i en undercut. SJÄLVKLART sa jag och kom därifrån i denna underbara frisyr:
 
 
Åh tÄNK om jag kunde göra inbakade flätor på mig själv? Hade haft denna frisyr prick JÄMT. Allt hår sitter på plats och en kan se det blå och det lila som annars gömmer sig i det rosa rufset!

Men nu: Mot Saitta! Glas midsommar på er!

En annan

2014 läste jag boken Jag, En. och det tog 6 månader innan jag kunde läsa och uppskatta en annan bok. Hittills har ingenting slagit mig lika hårt som den boken.
I år kom uppföljaren ut.
 
 
En annan är samma berättelse, fast ut ett annat perspektiv. I den här boken är det Rhiannon som berättar. Hur det är att träffa någon som vaknar upp i en ny kropp varje dag.
Jag slukade boken och efter slutet googlade jag reda på OM DET KOMMER EN TILL BOK(?!). Och jodå, det blir en trilogi. Jag kan inte komma ifrån hur mycket jag känner igen mig i boken, i karaktärerna och i handlingen. Det tar mig tillbaka till gymnasiet där allt inte var en jävla dröm men samtidigt var studvis underbart. 
Läs den, säger jag. 
 
 
 

Dokibook

Håll i er nu för här kommer en bildbomb. Jag plockar sällan upp kameran nu för tiden men när jag väl gör det kan jag tydligen inte sluta ta bilder? Opsi, sry not sry. 

 
"Är hon väldigt analog av sig?" frågade någon Mattias. Och ja, det stämmer. Jag gillar att skriva på papper, färgkoda och bläddra bland planeringar. Under skoltiden har en Filofax personal varit perfekt men ända sen jag började bli kåraktiv och nu tillslut jobbar på kåren så kände jag att jag behövde mer plats att skriva på.
Jakten på det perfekta planner case:t hade börjat.
 
 
Sex dagar senare damp denna ner på posten. Skickat från Kina, 50pix i tull och det finaste paket jag någonsin sett.
 
 
Och här är den alltså. En Dokibook i storleken Large, då passar A5. I PU-läder (dvs fejk) i vad som kallas "rose gold" men som mer påminner om iPhoners "rose gold", alltså pastellrosa. 
 
Med knapp och ett tryckt D.
 
Stort 6-ringset med snäppfunktion på sidorna.
 
Utan setup ser den ut såhär, med fickor både på höger och vänster sida. En elastisk pennhållare.
 
Jag beställde den från Love Doki's egna hemsida, superenkel att förstå (fast mitt bankkort tjorvade som det alltid gör, ehe) och med priofrakt som slutade på ca 20 dollar var paketet hos mig inom en vecka. Över förväntan om ni frågar mig.
Har redan börjat fylla den med roliga planeringar om kommande event och idag bokade jag upp januari 2017. 
 
Är SÅ HIMLA NÖJD MED DENNA SÅ DET ÄR INTE KLOKT! Vill planera i, rita i och stryka på den hela tiden, för alltid!