Ombytta roller

Josse har varit här i helgen, hon mötte upp oss på Lindex när jag stod och oj:ade mig över att ingen FIN bh passade. Köpte en helt vanligt vit, har haft den i helg och har varit HELT AMAZED över hur skön en bh kan vara? Det är en sjukt tråkig Love-bh från Lindex och har aldrig haft en så skön bh i mitt liv?! 
 
Sen har jag även identifierat mig som man över en kväll.
 
 
Mitt manliga alter ego är tydligen den dryga lilla killen i för stora kläder som ingen vet hur han kom in på varken universitet eller på krogen. Josse kränger dyra mattor alt vaskar skumpa. 
Lärdomar från fredagen: Det är skönt att dansa i baggybyxor och sportbh. Och Mattias har snyggare kvinnorkropp än mig. Slut.

Ärliga listan

Här kommer min ärliga lista som jag sett hos både Sandra Beijer och Atilio!


NÄR GRÄT DU SENAST OCH VARFÖR?

Jag vet inte? Mest troligt när jag hade pms sist och livet bara känns dåligt och allt tar emot. Jag brukar gråta då, när jag har pms.

TRE SAKER DU AVSKYR
- Snubbar som säger "du hade varit finare med mindre smink" när de egentligen bara tycker det är snyggt med "no make up make up" dvs smink som är beige. 
- Matte och alla mattelektioner jag någonsin varit på
- Ärtsoppa. Förlåt jag är ett barn, men fy vad äckligt det är.

HUR VAR DU I SKOLAN?
I ämnen jag tycker om har jag haft toppbetyg alltid. Svenska, engelska, retorik, musik, biologi och kemi har varit mina ämnen. Men jag tror inte jag har upplevts som särskilt bright eller något slags underbarn. Snarare tvärtom eftersom matte och fysik gått så himla långsamt och i skolan är det ju så att långsamma barn är tröga. Tyvärr. Sen har jag varit pratig och spexig hela livet. På gott och ont. Sen började vi med språk och engelskan bara fastnade och jag hade en fröken som klappade händerna av förtjusning. Så fick jag en chans att vara bra på det, och så fick det bli. 

VAD BLIR DU STRESSAD AV?
Jag blir sällan stressad men om jag är det så är jag rädd att inte räcka till. Att inte kunna prestera på topp. 

TRE SAKER DU ÄLSKAR:
1. Hösten
2. Rosa tulpaner
3. Mattias

HUR TROR DU ATT ANDRA UPPFATTAR DIG?
Jag tror folk ser mig som glad, snäll, extrovert och engagerad. Att jag skrattar och pratar mycket, ibland samtidigt. Jag upplever att folk tycker jag är rolig och att jag blir lyssnad på, vilket tyder på att jag kanske inte är helt tokig ändå.
Men jag vet också att personer som tycker det är jobbigt att ta kritik kan tycka att jag är alldeles för ärlig och därmed inte snäll alls. Men så är det också så att jag aldrig skulle stå bakom en idé som jag inte tror på,  då måste man vara ärlig och i längden tror jag det uppskattas.

HUR UPPFATTAR DU DIG SJÄLV?
Bestämd, varm, rolig, känslosensitiv och introvert. 

EN SITUATION SOM DU TYCKER ÄR JOBBIG / PINSAM:
Jag tycker det är jobbigt när folk ändrar planer. Om vi har sagt klockan 8, då är det 8 som gäller. Jag bryr mig inte så mycket om vi sagt "kring 8" och folk droppar in kvart över, men om vi ska ändra dag vill jag veta det långt innan. Sen tycker jag det är jobbigt om jag ska någonstans och inte vet när jag får gå därifrån. Jättelöjligt kan tyckas, men tycker det är så jobbigt med något som håller på "till 18 ungefär! Senast 23!". Ett spann på 5 timmar är för mycket.

NÄR KÄNNER DU DIG SOM VACKRAST?
På sommaren när jag inte fryser, när det är varmt och jag får ha klänning och en kort jacka över. I kopparrött hår. I eyeliner med vingar och i ett kallt rött läppstift. I höga klackar som är bekväma. 

VAD SKRATTADE DU SENAST ÅT?
Åt Enok som är och hälsar på och som SÅ GÄRNA vill leka med katterna.

NÅGOT DU FUNDERAT MYCKET ÖVER?
Kommer jag någonsin ta examen? Vill jag ens det? För att plugga och plugga i 6 år och sen inte kunna ha ett vanligt jobb pga EDSen känns så olockande att det inte är sant.

TRE SAKER DU ÄR RÄDD FÖR:
1. Att gå ute ensam när det är mörkt
2. Att bli lämnad
3. Att en dag känns att ingenting är värt.

ETT YRKE DU TROR DU SKULLE VARA DÅLIG PÅ:
Mattelärare.

SLUTLIGEN, ETT YRKE DU TROR ATT DU SKULLE VARA BRA PÅ:
Språklärare. Alltså, det är ju därför jag är där jag är. 

Katterna

 
Jag har pluggstuga med katterna och Mattias och passar då på att skicka en hälsning till hans småsystrar som undrar vad katterna heter. 
Jag säger då det, att skaffa katt är det bästa jag gjort i mitt liv fast Winston Fender hittar på hyss och nu har ett hack i örat som inget vet hur det har kommit dit?
 

Ett foto i timmen - En torsdag i Umeå

JAMEN HALLÅ!
Det har varit jobbhelg för min del och där finns det inte så mycket intressant att berätta. Jag lyfter fram bananer och står i kassan och sen gör jag allt om igen. Och jag trivs. 
 
MEN! I torsdags hände det något spännande och nu kommer bilderna jag fotade med en timmes mellanrum!
 

8.00
Strax innan 8 hoppade vi i bilen och begav oss mot Ume!


9.00
Vi hade kokat kaffe och hade med en mugg som vi dela på. Mycket pensionärsvarning men åh så värt!


PRICK 10.00
Träffade på denna tillsammans med dess flock. Fina djur egentligen.
 

11.00
Framme i Umeå och vi hittade till Max. Kände att jag inte ville tatuera mig om jag inte ätit, tänker att man står pall för mer om man inte är hungrig eller tom på energi. Klokt val, skulle det visa sig senare.
 

12.00
Tatueraren var sen pga höll på att jobba på ett MASTER PIECE(!!!) så storsade på stan en timme. Tog en spegelselfie som skvallrar om att jag gick på "bekvämt" framför "stylish". Också rätt val.
 

13.00
Jag ska strax hoppa upp på britsen, Mattias är överväldigad pga alla snygga tavlor i studion. Den stora tavlan bakom honom fastnade hos mig tack vare citatet "Every great love leaves a mark". Så sant.
 
14.00
Ligger och ser tuff ut men sanningen är den att jag bet ihop så hårt under gaddningen att jag hade huvudvärk i två dagar efteråt. Kan meddela att insidan av överarmen är sjukt känslig och att det gjorde ÖVERJORDISKT ont. Inte för att jag minns smärtan idag, men förstår att folk tar det i två omgångar.
 
Strax efter 14.00
Tatueringen är klar och blodet på pappret formar sig som ett hjärta.
 

15.00
Vi tar en snabb fika PÅ EH och bildens kvalité beskriver väl ungefär hur jag känner mig. Är öm i hela kroppen och armen skaver. 

16.00
Vi börjar åka hem, fast först åker vi fel tusen gånger. Det gör så ont att jag somnar.
 

17.00
Vaknar efter en timme och flexar med mitt slagfält till arm. 
 
När vi kommer hem äter vi, slappar och går och sover ungefär. Men hinner ta denna bild vid 22 ungefär.
Den färdiga tatueringen! Under den ser man ett blåmärke ta form, ett blåmärke som idag sträcker sig ända ner på armbågen.
 
Idag har svullnaden lagt sig lite och jag börjar se färgerna. Är så himla nöjd och tycker den passar perfekt på just min arm.
Motivet är Kirunas gruva i skymningsljus och det är min andra tatuering, men min första i färg. Den gjorde sjuhelsikes ont och skaver fortfarande men det var hos tatueraren jag ville ha, i en stad jag aldrig varit i, med en kille jag är kär i och ett motiv jag älskar på ett berg jag har hatat. Det kan vara komplext detdär, ens relation till hemstaden. Men nu sitter den där!
 
Håller er uppdaterade med läkningen! Nu är det dag fem och konturerna har skorpat sig lite. Inget mer. Slut på rapport.

Sagan om Håret fortsätter

Jag har placerat mig i en av skolans alla fik, bästa platsen att skriva på och sämsta platsen att läsa på. Jag hoppas på två inlämningar idag så jag kan ta ledigt imorgon utan dåligt samvete!
Igår snurrade jag upp håret i pincurls för första gången sen jag klippte kort. Det är fortfarande lite kort i nacken men det går absolut att få till fullgoda curls om jag bara får testa några gånger. Fingrarna kommer ihåg hur man gör, men resten av mig tycks ha glömt. 
 
 
 
Här är dessutom en bättre bild på mitt hår som jag är så nöjd med! Tur att jag har en så händig pojkvän som varvar att läsa flygmotorkurser och färga mitt hår. Goals, om ni frågar mig!
 
Nu ska jag fortsätta skriva på min lilla text. Imorgon ska jag försöka mig på "Ett foto i timmen"-inlägg så ni också kan följa med till Umeå!