NYX Liquid Suede

Jakten på det perfekta matta läppstiftet har fört mig till NYX liquid suede. I min samling läppstift finns det ingenting som slår Lime Crimes velvetine, men jag letar efter någonting som säljs i Sverige. Innan jag beställde läste jag på, letade efter swatches och reviews och klickade tillslut hem Kitten Heels och Life's a Beach från Lyko för under hundralappen styck.
 

Life'a Beach och Kitten Heels

 
Och ja?
Precis som utlovat glider de på som smör på läpparna, kräver ett lager för 100% opacitet och torkar inte ut läpparna. So far so good. Men eftersom jag smakat LC's ljuva nektar så blir jag besviken på att jag måste bita av överflödsfärg innan det blir helt matt och det blir aldrig riktigt hångelsäkert, dvs det behöver en touch up efter exempelvis en middag.
Kitten Heels är den perfekta pinup-röda färgen som alla lipstick lovers vill ha i sin samling och Life's a Beach ser ut att vara en dammig rosa på många bilder men i solljus tenderar den att dra mot kritig neon. 
 
Båda läppisarna sitter en hel arbetsdag om du undviker hångel och de står båda pall för en lunch, men jag letar efter det där extra och jag har höga krav:

Märket ska vara Cruelty free-märkt, extra plus för veganskt
Märket och produkterna ska vara prisvärda
Produkten ska vara helmatt 
Produkten ska inte smula, fälla eller färga av
 
Och nej, för även om produkten sitter en hel arbetsdag, är cruelty free och är matt så är det inte exakt vad jag letat efter. Sen att jag kanske köper en ny Kitten Heels om min någonsin tar slut låter jag vara osagt, för det ÄR bra och prisvärda produkter. Bara det att det kanske finns bättre, någonstans där ute..? Äventyret och jakten fortsätter.