en liten uppdatering

 
 
 
 
Hemma myser vi med lillkissen, den sover i sängen och vill gärna busa med Winston tills han bli less och gömmer sig under soffan. På jobbet gör jag en miljon nya saker som jag inte såg mig själv göra för ett år sen. 
Nu börjar min mest hektiska månad på hela året men har i alla fall krävt tårta på min födelsedag + en rast så jag hinner njuta av förstklassig fryst marsipantårta från Ica. 
 
För ett tag sen fick jag bryt och slängde (läs: gav bort) alla mina kläder. Alla som i allt jag använder för lite, som har dålig passform och som inte är mina "favoriter". Slutade med att jag nu har en ofantligt städad garderob med ca fem svarta tishor och fyra i annan färg, exempelvis burgundy. Fick ryck och gjorde precis samma sak i min badrumslåda och nu äger jag ett schampo och ett balsam, ej två av varje. Det är så jävla BEFRIANDE att endast vara ägare till saker som jag faktiskt gillar, INTE till femton tröjor jag kan ha "i fall att" eller "när jag målar"= vanligt argument när jag sorterar i min garderob.
Härnäst ska jag gå igenom mitt badrumsskåp, det finns så många parfymer som jag fått eller köpt under gymnasietiden och ba *inte använt upp*. 
 
 
Så ja, sen sist jag skrev något av personligt värde så har jag alltså kommit in på någon minimalistisk bana. Känns befriande och så jävla skönt. Innan nästa inlägg dyker upp kanske jag slängt alla mina ägodelar, köpt en orange tunika och går barfota + vill flytta till ett tempel. Vem vet!

Frida ♥ L'Occitane

För ett tag sen vann jag en tävling hos Annahita som har bloggen Whinar (Som jag läser nästan slaviskt pga bäst). Priset var några av hennes favoritprodukter från L'Occitane!
 
 
Denna FANTASTISKA box kunde jag hämta ut på posten.
 
  • Eau de Cade EdT 100 ml (värde 470 kr) 
  • Immortelle Oil Make-Up Remover 200 ml (värde 220 kr)
  • Peony Perfecting Mist 100 ml (värde 135 kr) 
  • Jasmin Immortelle Néroli Hand Cream 30 ml (värde 79 kr)
Jag har hunnit testa alla lite, men vill bara PRAISA parfymen och Make-Up Removern. Parfymen är obeskrivbar, för människor som gillar tunga men fräscha och mustiga men lätta dofter. What? Den passar ALLTID, men citerat Annahita "Inget för basic bitches". Make-Up removern med olja gör att sminket bara smälter av, tar ingen hänsyn till tung eyeliner (♥♥♥♥♥♥♥) och vattenfast mascara. Adjö torrt ansikte, adjö till nödvändigt smörj efter ansiktstvätt. Jag ÄLSKAR produkterna och är nu rädd att jag inte kommer kunna leva utan dem.

NYX Liquid Suede

Jakten på det perfekta matta läppstiftet har fört mig till NYX liquid suede. I min samling läppstift finns det ingenting som slår Lime Crimes velvetine, men jag letar efter någonting som säljs i Sverige. Innan jag beställde läste jag på, letade efter swatches och reviews och klickade tillslut hem Kitten Heels och Life's a Beach från Lyko för under hundralappen styck.
 

Life'a Beach och Kitten Heels

 
Och ja?
Precis som utlovat glider de på som smör på läpparna, kräver ett lager för 100% opacitet och torkar inte ut läpparna. So far so good. Men eftersom jag smakat LC's ljuva nektar så blir jag besviken på att jag måste bita av överflödsfärg innan det blir helt matt och det blir aldrig riktigt hångelsäkert, dvs det behöver en touch up efter exempelvis en middag.
Kitten Heels är den perfekta pinup-röda färgen som alla lipstick lovers vill ha i sin samling och Life's a Beach ser ut att vara en dammig rosa på många bilder men i solljus tenderar den att dra mot kritig neon. 
 
Båda läppisarna sitter en hel arbetsdag om du undviker hångel och de står båda pall för en lunch, men jag letar efter det där extra och jag har höga krav:

Märket ska vara Cruelty free-märkt, extra plus för veganskt
Märket och produkterna ska vara prisvärda
Produkten ska vara helmatt 
Produkten ska inte smula, fälla eller färga av
 
Och nej, för även om produkten sitter en hel arbetsdag, är cruelty free och är matt så är det inte exakt vad jag letat efter. Sen att jag kanske köper en ny Kitten Heels om min någonsin tar slut låter jag vara osagt, för det ÄR bra och prisvärda produkter. Bara det att det kanske finns bättre, någonstans där ute..? Äventyret och jakten fortsätter.

Katten Kotten/Kennet

Katten utan mamma har det bra, äter och växer och vill aldrig vara ensam.
Jag tycker förresten det ser ut som en liten Kotte, Mattias tycker det ser ut som en Kennet. Vi får se, det där med namn är väl bara viktigt för oss tvåbenta.
 
Vi varvar nappflaska med fat, det senare är mycket kladdigare då Kotten/Kennet gärna vill känna på maten med hela ansiktet och samtliga tassar. Men hur ska en annars lära sig?