LOVE TAG

Jag blev taggad i januari(...) så tänkte att jag äntligen tar tag i det! En Löve tag eftersom bloggen ska få vara lite klyschig ibland.

 

Vad heter ni? Frida Uusitalo och Mattias Thorwid
Hur träffades ni? Jag swipade höger på tinder. Jag skrev "Du har den bästa biografin jag någonsin läst!" Veckor senare sågs vi på studentkrogen då han var utklädd till panda och jag hade glittrigt smink och arga skor. Sen träffades vi igen. Och igen. Och igen.


Är ni förlovade? Nej.
Uppskattar han att du bloggar om honom? Jag vet inte? Har aldrig frågat, men han har å andra sidan aldrig sagt något om det heller! 
Hur länge kände ni varandra innan ni blev tillsammans? Några månader innan vi lixom tyst bestämde att det var vi. Eller alltså, det är så svårt nu när en inte frågar chans längre. Men vi blev lixom exklusiva innan vi bestämde att NU är vi ihop.

 


Bor ni ihop? Nej, men vi bor i samma hus. Jag på våning två, han på våning tre. Och vi lever och sover ihop, MEN BOR INTE IHOP. Enligt Mattias. Det börjar bli skojigt nu eftersom det enda som bor i hans lägenhet är två svärmorstungor.
Har ni barn? Nej, men två katter.

 

Har båda körkort? Japp, vi är dessutom väldigt förtjusta i bilar. Och att köra bil.
Brukar ni säga att ni älskar varandra? Ja, varje dag.
Vem fyller först på året? Jag! En månad och två dagar mellan oss!
Stöttar han dig i det du gör? Alltid! Och när jag kommer hem och är helt trött så tittar han på mig och säger "Du är så himla duktig". Och då känner jag mig duktig. 
Hur länge har ni varit tillsammans? Ett år ungefär.
Vad är det bästa med honom? Hans skratt. Att han alltid är pepp att klä ut sig på maskerader. Att han gillar jeans och brukar matcha det med jeans. Att han alltid vill ha ett projekt på gång hemma och att han hävdar att han behöver en verkstad. 

När vi klädde ut oss till varann. 


Hur ser er 5års-plan ut? Han har ett jobb som han trivs med och jag har tagit examen och kommit ut i arbetslivet. Vi bor tillsammans med katterna (och svärmorstungorna) i vår fina lägenhet. I Luleå. Eller någon annanstans. Tänker vi på barn? Kanske tänker vi endast på basilikan vi planerade 2016 som fortfarande lever.

Hem med en rosa ryggsäck

Sista dagen i Kiruna, åker hem med tre hårsnoddar och en ryggsäck mer än när jag kom hit.
 
HUR FIN ÄR DEN INTE?!
Jag hade ett perfekt presentkort som jag aldrig skulle använda på någonting eftersom jag får ont i själen av sportbutiker. Men så insåg jag (med hjälp av mina personal shoppers Josse och Mattias) att jag mest troligt aldrig kommer kunna leva vidare utan en bubbelgumsrosa ryggsäck.
 
 
 
Är alltså mycket nöjd förutom att jag nyss fick ett sms om att tåget kommar vara lite sent :) 

I Kiruna

Befinner mig i Kiruna och hittills har jag fått smaka på Kiruna-vår deluxe. Igår var det strålande sol, sen har jag hunnit känna på snöfall, dimma och nu spricker det upp igen. 
 
Och om någon månad är det såhär grönt igen
 
Idag skulle vi (jag + Mattias) egentligen åkt och pimplat, men pga sjuk mensvärk så fick vi stanna hemma istället och efter värktablett nr uno drog vi in till stan för en fika. Sen vidare till HM där jag behövde stanna för eeevigt pga hittade först en grå tisha som jag tycker är förträfflig och sen betalade jag och sen kom jag på att jag haft min mascara i ca två år och jag är osäker på om det ens kommer färg från den längre(?) så jag köpte en ny. 
Har även snöat in på en parfym som jag visserligen känt rätt länge på, men som jag idag kände att jag bara MÅSTE äga??!
 
Alla Replica's dofter är spot in, men precis denna försöker jag övertala mig själv att köpa. 
 
Och ikväll drar vi till Josse och Jeppe för häng. Igår hade vi lite för-häng och då gick vi igenom allt som är viktigt i livet. Godis-klubbor, youtubeklipp med tveksamt innehåll och resten av livet som händer när man bara kan ses varannan månad.
Men först ska vi dricka kaffet ur mamma och pappas kaffemaskin. Det är väl inte så avancerad egentligen, men åh vad ljuvligt nymalda kaffebönor smakar i den perfekta koppen kaffe när en är van vid snabbkaffe annars.
 
 

Mot Gruvstaden

Ikväll packar vi väskorna för att bege oss norrut på morgonen. Jag har inte varit i Kiruna sen nyår och det ska bli roligt att träffa alla igen!
 
Mobilbild från när vi åkte hem igen, i Januari
 
 

Välkomna tillbaka jag har varit på bal jag har levat

Hur börjar man ett inlägg efter den längsta bloggpausen i bloggens historia? Med ett Hej?

Men Hej i alla fall, och nu är jag kanske tillbaka!
Det är så mycket som har hänt på tre veckor, samtidigt som allt ser precis som vanligt ut. Jag sitter på möten på dagarna och trivs så himla bra med det jag gör. Jag varvar skola med uppdrag och uppdrag med jobb och på morgonen vaknar jag innan klockan nästan varje dag. När jag gick hem från skolan förra torsdagen värmde solen och det går äntligen att ha vårjackan (dvs sommarjackan) på dagarna. Vintern har varit lång och den höll i mig länge, men nu säger jag att den fan får släppa mig för jag vill göra plats för våren.
 
Igår (lördag, eftersom jag inte gått och lagt mig än) var jag på bal tillsammans med min Mattias. Bar för första gången min folkdräkt som mommo började sy på för 70 år sen, det är klart att den ska få gå på bal och genom hela kvällen tänkte jag att om mommo hade levt hade jag bjudit med henne på baler och middagar också.
 
 
Mattias hade frack och var så stilig att jag ibland var tvungen att titta bort för att titta tillbaka igen och konstatera att han är det finaste jag någonsin sett. 
 
 
 
 
Och idag har vi gjort allt som är viktigt.
Först såsade vi i sängen länge, steg upp och åt god frukost. Sen spelade vi Draw Something, åkte in till stan för att dricka kaffe på EH. Sen åkte vi tillbaka, spelade mer Draw Something och pussades. Värd söndag.
Med det här vill jag alltså säga att jag är tillbaka. Jag har lite nya idéer till inlägg och det känns som en bra återstart! 
Välkomna tillbaka, jag har saknat er!