Carpe Noctem

IMORGON ALLTSÅ, GOTT FOLK!
 
Första Juni låser jag min blogg. Det är himla sorgligt, men jag kommer låsa upp den i september igen! Lovar! Men vill en hänga på under sommaren, nolle-p och alla äventyr så bör en läsa vidare!↓
Ni kommer såklart att få ta del av inloggningen, som är väldigt fyndig:
 
Anv: fridafunderar
Lösenord: fridaärbäst 
 
 
Jamen nu har jag väl ändå tjatat klart om låsningen? Om någon, mot förmodan skulle ha missat att ta del av min förstklassiga inloggning så är det i ala fall inte för att jag har varit otydlig. 
Jag sitter fortfarande och trälar inför tentorna, den första gör jag bort imorgon. Sen är det bara en uppsats och en tenta till, sen är det verkligen sommarlov. Tills dess sveper jag min resorb (sämst på att dricka vatten = huvudvärk = funkar inte när en pluggar) och fortsätter läsa språkhistoria. 
 
Igår satt jag på balkongen när kväll gick över i natt. Det var fest på hela porsön under kvällen, men fram mot natten så blev allt tyst och jag kan höra hur vattnet slår mot stranden ända upp till mig.
 
 
Folk säger alltid till mig att jag missar så mycket när jag sover bort dagen, antar att de menar att jag inte carpar tillräckligt mycket diem.
Tänker ändå att det är de som går miste om något, men säger inget till dem. Vill egentligen skrika Hur orkar ni leva med er själva när ni missar natt efter natt efter natt

Öppet brev till mina katter

Okej, viktigt viktigt!
 
Första Juni låser jag min blogg. Det är himla sorgligt, men jag kommer låsa upp den i september igen! Lovar! Men vill en hänga på under sommaren, nolle-p och alla äventyr så bör en läsa vidare!↓
Ni kommer såklart att få ta del av inloggningen, som är väldigt fyndig:
 
Anv: fridafunderar
Lösenord: fridaärbäst 
 
 
I natt sov jag precis fem timmar, vaknade vid tio och var utvilad. Då hade visserligen hela gårdagen gått åt till att vila, men jag får väl anta att kroppen behövde det. Så hittills har jag endast pluggat historia, ska ta en paus för att gå och handla och sen ta tag i boken nästa uppsats ska handla om.  Sommarlovet känns inte allt för avlägset ändå.
 
Sen skulle jag även vilja skriva ett öppet brev till mina fyrbenta sambos.
 
 

Viktigt viktigt, lystring lystring!

Okej, viktigt viktigt!
 
Första Juni låser jag min blogg. Det är himla sorgligt, men jag kommer låsa upp den i september igen! Lovar! Men vill en hänga på under sommaren, nolle-p och alla äventyr så bör en läsa vidare!↓
Ni kommer såklart att få ta del av inloggningen, som är väldigt fyndig:
 
Anv: fridafunderar
Lösenord: fridaärbäst 
 
 

Oh well, har slängt in uppsatsen nu och hinner precis andas ikväll innan jag påbörjar tenta-plugg och ännu en uppsats. Yep yep, nu KÖR VI!
Okej, är inte sådär pepp.
 
Det känns lite bättre nu, ringde sjukvårdupplysningen och ba "HALLÅ VAD FAN SKA JAG GÖRA DÖR I ONT". Och nu har jag inte lika ont. Inte för att jag fått någon magi-medicin eller så. Men har badat i glittrigt vatten och fått kramar. 
Så masade mig upp, åt middag och skickade in uppsatsen. Och nu sitter jag i mitt kontor med alldeles för mörkt läppstift och lyssnar på Kent.
 
Eller vadå "alldeles för mörk läppstift"?! 
Älskar mörka läppstift, men brukar oftast ha ljusa under sommarhalvåret. Men under vintern, då åker alla mörka läppstift fram ♥ #sminkkillarhatar 
 
Väljer att kalla denna bild för "Uppsatsvampyren". 
 
Aja. 
Imorgon vankas History of English. Heja!

Skum på havet vågor

Idag ska uppsatsen in och det känns helt okej. Äter jordgubbar och skriver medan det regnar som sjutton utanför. Igår fick jag mitt sommarschema för jobbet och har därmed fixat sommarschemat för plugget också. Pjuh, så himla skönt. 
 
Men min kropp säger ifrån och det blir lixom ingen ordning på sova eller på värk. Jag är vaken i två, ibland tre, dygn, sen sover jag i 14 timmar och gör allt om igen. De vakna dygnen blir oändligt långa och ibland mitt i nätterna blir jag så fruktansvärt arg på att livet är orättvist. Läkarna säger att det är adrenalinströmmen som spökar, att min hjärna är aktiv fast den borde vila om nätterna, att kroppen är så less på att ha ont hela tiden att den kompenserar med att ge energi den egentligen inte har. Kroppen alltså, ett fantastiskt instrument och verktyg på många sätt men en kropp som har konstant ont och som inte svarar på smärtlindring? Så dumt. Så överjordiskt dumt. 
Och precis under tentaperioderna där det går åt mycket energi att dela tänka, och dels att sitta vid ett skrivbord i många timmar, så känner jag för att lägga mig på golvet, dra mattan över huvudet och bli kvar där. Grina och slå näven i golvet upprepade gånger och bara ha en vanlig jävla kropp. 
 
Men det går ju inte. Att ligga under mattan och grina alltså. 
 
Blev dethär tråkigaste inlägget på länge? Ja, kanske? Men jag tänker att livet är så ibland, inte helt disneyfierat. En kan inte gifta sig med prinsen precis varje dag. Ibland är det som i H C Andersens version där en bara blir till skum på havets vågor. Och det är ju faktiskt också okej ibland.

Från uppsatsernas avgrund

HEJHEJ!
Oj, hade visst caps på, men är pepp också så låter det stå kvar!
 
Jag skriver uppsats enligt intervall-metoden (som jag tidigare skrivit om häääär) och får faktiskt en himla massa gjort. Jag tycker inte ens att jag börjat i sista stund denna gång, det känns till och med BRA?! Men okej, fråga mig igen imorgon så kanske jag har slitit av mig allt hår i frustration.
 
Och på tal om hår så klippte jag mig idag. Under en av mina intervallpauser hann jag med klippning + inköp av byxor. Dr Denim. Alltså jag VET att jag säger varje gång ett par går sönder att "Detta var minsann mitt sista par!!! (tänk er att jag bränner mina gamla byxor i ren protest och är väldigt arg och bestämd)".
Sen köper jag nya efter ca 3 månader med osköna jeans med knäpp passform. Dr Denim Solitare in my heart för evigt alltså.  
 
OCH! Idag damp en efterlängtad tröja ner i mitt brevinkast:
 
 
Helnöjd!
 
Och eftersom ni inte sett mitt nylle på ett tag ger jag er tenta-fejset.
 
Nä okej det känns ganska bra!
 
Som ni kanske ser har jag förflyttat mig från min vanliga plats i köket och sitter i mitt KONTOR. Det ni. Har ju fått ett vardagrsum att inreda och började med en kontorsdel till mig själv. Känns faktiskt himla fint och skönt att lixom ha köket som kök, sovrummet som sovrum och vardagsrummet till allt annat. Förutom badrum, är ju lite civiliserad i alla fall.
 
Nu ska jag fortsätta skriva! TJINGELING!