Besserwisser

Inte ens tre timmars sömn fick jag innan jag slog upp ögonen. Kikade snabbt igenom nyheterna och fann att de tror att anledningen till att Merkurius reflekterar solens ljus så dåligt är för att det är den är täckt med koldamm från kometer. Artikeln avslutades med "Merkurius är den planet i vårt solsystem som ligger närmast solen".

Kom på mig själv att tänka "haha, som om det finns någon som inte vet det?!"

Stannade upp. Reflekterade. 
Är visst en jädra besserwisser ändå. 

Korsa hav

Och jag skulle korsa
hav
stora vatten
& oceaner
för dig
 
Försiktigt skulle jag 
luta mot din bröstkorg
för att höra
om ditt hjärta också
brusar som havet i en snäcka
 
för vi får inte
samma chans 
två gånger 
i ett enda
liv
 
Jag skulle korsa
hav 
av människor
med turbulenta liv
för dig
 
 
- Hur hittade du mig?
   - Du är ju allt jag letat efter.

Helgen som var

Vi får ju se om "Mattias gästbloggar" blir ett stående inslag här på FridaFunderar. Tänker att det nog är tillräckligt med kryptiska meningar som det är?
 
Nåja.
Igår var det tentaröj. Så pass mycket röj att jag hann kaosa bort min plånbok. Men innan det hann jag spilla vin (alltså inte sådär ops en droppe, utan mer ett helt glas över två andra personer), ha en död mobil och tappa bort samt hitta de jag känner, åka taxi fram och tillbaka till krogen pga glömt legget samt måla en klocka på min egen arm.
 
 
Och klockan var kvar när jag vaknade imorse. Plånboken borta. Tänker att det inte är någon idé att få panik eller ångest över det innan jag ringt och frågat imorgon om de hittat den, men ser det här som en vink från ovan att inte blanda rödvin och jäger. 
 
 
Och idag var de här två fina herrarna och hälsade på trots kattallergin. Därav tamponerna i näsan. Största momentet får väl ändå vara när de insåg att tamponger sväller ♥ Fast ja, hur ska en veta om en aldrig varit i behov av en tampong?
 
Och nu är det tyst här hemma. Katterna sover och det borde jag också göra snart. På något vis har det under denna vårvinter blivit okej att vara vaken. Nätterna är inte lika läskiga längre, och framför allt inte lika långa. Kanske har det något att göra med att ensamheten inte är lika påtaglig längre, och att nätterna som tidigare varit ensamma och långa nu bara är helt vanliga nätter. 
Tänk om jag visste det när jag ringde mamma och grät i min lilla etta på Tuna nån gång 2011 och mamma sa att jag bara ska ta cykeln och åka och köpa korsord. Cyklade över två mil för en korsordsbok som jag aldrig öppnade pga hatar ju korsord.
 
Jaja, hur som helst.
Imorgon vankas skola, så vi kör!
Skrev på anställningspapper med jobbet i fredags också och det känns så himla bra!