2015 - Året som var

Beskriv året med tre ord.
Spännande, pirrigt och roligt!

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Jag kom tillbaka till skolan och går andra året igen, det är stort för mig och det känns så jädra bra. Och finast i år är Mattias, att vi blev ett Vi är det bästa i år. Sen färgade jag ju håret rosa igen och hittade äntligen hem och jag grundade ett jävla fontänsimmarlag. Och jag blev general. Det är stort, och det har jag gjort. 

 
 
 

Har du blivit bättre på något?

ATT jag har! Vad sägs om att jag inte kunde ta ETT ENDA ackord på ukulele och nu kan spela hela låtar? Sen vill jag gärna tro att jag vuxit i min lärarroll och bättrat på Engelskan? Och jag läser mycket fortare än jag gjorde innan.

Gjorde du något du aldrig gjort förut?
Spelade ukulele, phöste, startade upp ett fontänsimmarlag och blev general för nolle-p 2016. Tycker ändå att jag hunnit med en hel del bra grejer i år!

 

Vad var extra dåligt med året?
Jag vet inte, för en gångs skull kan jag ärligt säga att jag inte kommer på något specifikt dåligt. Sommaren kom aldrig, kroppen har gjort mycket ont och jag har inte badat i havet. Och jag träffar inte Enok så ofta heller. Det är väl det.

Vad var extra bra?
Att trots den uteblivna sommaren tog jag SOMMARLOV och slappade bort stressen och en dag vaknade jag på morgonen och insåg att jag hade SOVIT?!? Så jag slutade med mina sömntabletter, började sova om nätterna och vara vaken på dagarna. Och extra bra var pannkaksfrukostarna.

 Och sen blev jag "brun" också...

 
Och skålade på episkt vis.
 

Vad lyssnade du på?
Jag kom över begreppet Gold Mellow och det är nog något sånt jag lyssnat på. Och en massa Svenska björnstammen, men den mest lyssnade låten var Ingen annan rör mig som du. Min och Mattias låt. It all made sense när vi såg dem tillsammans på Kirunafestivalen. 

 

Vad skrattade du åt?
Allt. Jag har skrattat åt ALLT. Det är så befriande.

Vad grät du till?
Jag har gråtit så lite i år, men när jag blev skjutsad till akuten för att hjärtat blev galet och slog en miljon slag i minuten; då grät jag.

 

Lärde du känna några nya människor?
JA! 2015 är by far det bästa året i mitt liv när det kommer till träffandet av nya människor! Jag är så oerhört tacksam för alla FANTASTISKA människor som jag mött under året, men också de som jag mött under tidigare år som fortfarande betyder så himla mycket för mig.

Och så slutligen; dina planer inför 2016?
Ah, jag har SÅ MÅNGA planer!
Jag ska ju lajva nolleperiod, klara skolan och inte ha EN ENDA INLÄMNING KVAR till sommaren! Jag hoppas få jobba i Luleå i sommar, jag ska skriva en C-uppsats i ett ämne jag brinner för. Jag vill bada i havet också. Och tatuera mig, och åka på konvent.

Jag är så himla pepp på 2016, eftersom 2015 har varit bästa året hittills? 
Det finns så mycket jag vill hinna med, så då ska jag göra det också. 

Elva år

Ikväll är det tyst i lägenheten, imorgon hoppas jag på full fart. Mattias kommer hem, och det gör mina båda syskon också! Erik bor ju visserligen i Luleå eftersom han också pluggar på LTU men för min 11-åriga lillasyster är det första gången. I alla fall som hon bor hemma hos mig. Har lovat att vi ska gå på stan eftersom det var önskemålet.
 
Men hur är det att vara elva?
För hur jag än försöker minnas så går det inte och fast jag sa att jag ALLTID ALLTID ALLTID skulle komma ihåg hur det var att vara barn så har jag glömt. Var det jobbigt att sova borta? Var det jobbigt att vara vaken ensam? Skulle jag ha tyckt att min storasyster var cool? Eller är hon pinsam? Vad tyckte jag om att göra? Att äta? Åt jag ens med kniv och gaffel? HADE JAG PIP-MUGG?!?! VAAAR JAAG ENSSS RUMSREEN?
 
Jag vet inte. Men imorgon blir det fullt hus och sen åker vi till Kiruna!

Juli Augusti September

Vi kör fler tillbakablickar! Var en dålig fotograf under augusti och september eftersom livet kom emellan, men ungefär såhär har det sett ut!
 
Juli 
 
Juli var, trots utebliven sommarvärme, perfekt somrig. Jag packade bilen full med vänner och åkte på Pajala marknad där vi såg 1 hund och 1 tant. Och åkte karusell. Sen åkte vi tillbaka till byn och badade i sjön och sen satt vi i en kall med rökig bastu. VÄRT!
Väl i Kiruna igen kom en liten pust av sommar och jag råkade göra en soltatuering eftersom "jag aldrig blir brun". Helt fel tydligen. Nästa gång ska jag säga "jag blir aldrig rik":))) Klippte även hår och är numer Mattias personliga frisör, så antar att jag gjorde ett bra första jobb!
Juli bestod av spelkvällar och brodering, och en dag kastade vi lite lasso med Mattias familj!
 
Och en dag vaknade jag upp och insåg att jag ville börja om med andra året. Och stressen släppte. Som fan.
 
På parkeringen i Pajala

Åkte Aladdin
 
Josse var kranansvarig

Städade upp en gammal frisyr
 
"Kan inte bli brun"
 
Vann i spel och Josse hade en äkta partyhatt + tuta.
 
Kastade lasso
 
Och broderade skojigheter
 
Augusti 
 
Årets åttonde månad började med att jag och Mattias åkte tillbaka till Luleå, för hans del bara för en helg. Hann med en massa mysigheter, exempelvis gå på dejt. Såhär skrev jag då: "
Sen var jag på dejt. Som innehöll precis allt som en Dejt-dejt bör innehålla: God mat och sen bio tillsammans med en snygg person. I mitt fall middag på AllStar, Paper Towns och Mattias. Min Mattias." Sen åkte Mattias tillbaka till Kiruna för att jobba sista veckan, och jag jobbade lite på Ica.
 
I augusti började jag phösa och hade the time of my life bakom glasögonen trots att eds:en var ett helvete och jag senare fick nollesjukan deluxe! Under strippen slet jag av mig mössan och hörde flera meter bort en av mina nollor skrika "DET ÄR ROSAAAA!!" och sen var den nolleperioden över. Fast ja, 300 personer sjöng Ja må hon leva till mig, det har aldrig hänt förr.
 

Mitt fantastiska phösarlag
 
Jag under Välkomnstmiddagen
 
September
 
Hela september körde jag ett inlägg om dagen-listan och jag måste säga att det gick ganska bra! Skolan började och det var tjorvigt (som satan) för alla administrations-personer att fatta att jag ville läsa andra året och INTE hoppa av. "Men du ligger ju bara ett år efter, det finns inget krav att man måste klara studierna för att fortsätta" fick jag höra men fattade aldrig riktigt, för jag VILL ju klara mina studier? Började med engelskan igen i min nya klass.
Och sen, mina vänner, grundades fontänsimmarlaget! HEJA! Under releasfesten stormade vi in 2som nån jävla tromb" i Mattias lägenhet mitt i bortstädningen av en kräftskiva och jag tror nog han hatade oss (läs: mig) en stund men efter en kvart var vi hjärtligt välkomna. Vi är vilda pirater, här väntas inga kvartar!
 
Gick i sjal
 
Flashade med vad min väska innehåller
 
Och det fantastiska Fontänsimmarlaget DCF!
 

En, inte så, ensam julafton

Har på TVn för en gångs skull och har ätit en sill-macka framför Kalle Anka. Har jobbat sen tidig morgon och julafton är inte så ensam när man jobbar som medlare mellan ett dussin gubbar som slåss om den sista julskinkan. Väl hemma möttes jag av två katter som väntade på julmat och nu när de har ätit så slåss de framför TVn. Ah, ljuva jul!
 
 
Imorgon tar jag på mig Ica-skjortan igen och jobbar morgon 2/4. Heja!

Julafton och ny(h)år

Imorgon är det julafton. Jobbskjortan än tvättad och tomteluvan hänger på hatthyllan i hallen. Jag tänker att om jag ändå ska vara kvar här i tomma Luleå kan jag lika gärna göra det bästa av tiden. 
Så jag har tänt alla mina bästa juleljus (ok, de som var kvar från förra året), lyssnar på Ernst som julpysslar och ska ikväll pynta granen. Men jag låtsas som att det inte är jul än, att detta bara är en vanlig jobbvecka för det är just så det känns. Julen är inte min grej, jag överlåter magin till barnen istället. Men citerar Paul från Torka aldrig tårar utan handskar: "Jag firar inte heller jul. Men nu talar vi om att dekorera hela lägenheten med glitter och då är jag helt med". Ah, amen!
 
Var och storhandlade idag, tänkte så slipper jag göra det på hela veckan sen! Köpte blekmedel eftersom jag hade en bra rabatt (Ica vet vad jag vill ha) och tänkte att jag alltid kan ta med den till Kiruna och be Josse färga håret när vi har sånt mysigt häng innan nyår!
 
.....
 
VARFÖR UTSÄTTER JAG MIG SJÄLV FÖR DETTA?!??!
Jag har ju LOVAT att inte färga håret dagarna före nyårsafton. Eller ännu värre; timmarna innan vi ska på nyårsfesten. För det blir ALLTID fel? 
Jag har genom mina år alltså lyckats med följade, dagarna innan (eller precis på dagen) nyårsafton:
 
Färga håret grönt. Färga håret svart. Färga håret SILVER.
Sistnämnda var nyår 13/14 och sen dess lovade jag mig själv att inte röra hårfärgen mot årsslutet. Nej nej. Men jag försökte alltså lura mig själv (enda rimliga?) i år, men jag gick som tur var inte på mitt eget lur. 
 
Visserligen inte en bild från en misslyckad färgning, men dagen efter nyår är inte heller nån jävla dröm kan jag meddela.