Dag för dag-lista

Jag tänkte att jag skulle köra igång med en liten lista att följa under 25 dagar. Jag har någon gång påbörjat denna, men inte orkar göra klart den, *ops*, men nu jädrar kör vi så att bloggen kan vara lite höst-skojig. För det är ju oftast då, om hösten, som mitt bloggande går bananas och fler och fler hittar hit och blir en del av vårt lilla gäng.

Månadens lista:
 
Dag 1 – En bild på mig + text om mig.
Dag 2 – Min morgonrutin.
Dag 3 – Ett foto i timmen.
Dag 4 – Ett sorgligt ögonblick.
Dag 5 – En gammal bild på mig.
Dag 6 – Typ av människor jag gillar och faller för.
Dag 7 – Favoritdel ut en låttext.
Dag 8 – När jag var femton.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – Mina mål och drömmar.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – I min handväska.
Dag 17 – Min första kyss.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – Tre favoriter.
Dag 20 – Min favoritfilm.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Mitt liv om sju år.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Ett lyckligt ögonblick.
 
 
Tänkte att vi börjar imorgon och kör nästan hela september som en dag för dag-månad! Heja!

Ovissheten.

I förrgår och igår sov jag bort hela dagarna i en nollesjuka som inte likar någon annan nollesjuka jag har haft. Ont i öronen, i halsen, i nacken och i överallt och täppt i hela huvudet med tillhörande hosta. PERFEKT start på terminen.
 
Eller va? Vadå start på terminen? 
När jag imorse vinkat av någon som var påväg till en introduktionsmöte till förbränningsmotorer(...say what?) så började jag försöka få tag på min studievägledare eftersom jag inte vet vilken klass jag ska börja i. Eller när jag ska börja. Ska jag vara ärlig så känns det hopplöst just nu, sådär att jag vill lägga mig under täcket och dö bort dels för att det tjorvar och dels för att det innebär ett extra år på universitetet.
Men så vet jag ju att många läser ett extra år, pga sabbatsår eller sjukdom. Att ingen i framtiden kommer att bry sig om att min utbildning tog 1+5 år istället för 6 år. Och ingen i hela världen tänker att det är dåligt gjort. Mer än jag alltså. Jag, som är min egen störta fiende ibland.
 
Så det känns okej ändå, det löser sig. Det måste det göra. Av alla tusentals människor som pluggar och har pluggat så måste det finnas någon som råkade bli sjuk under studietiden och som senare ville fortsätta plugga, precis som jag. 
Därför andas jag ut, och tänker på dröm-mormors ord "Det är vad det är" och håller upp kaffe i min finaste muminkopp. Den som inte är Mårran, som jag brukar dricka kaffe ur dagar som känns jobbiga. 
 
 
Nu ska jag måla en vinge på eyelinern och hoppa på bussen in till stan. Måste köpa blekning till utväxten som fått gå berserk under sommaren och som gömts under mössan under nolleperioden. Nu ska den bort och jag pendlar mellan att vilja ha rosa eller lila. Eller båda? Ovissheten alltså.

VKM

Imorse berättade Mattias om hur en kille ville köpa hans slips för 30.000 kronor. Lite senare kissade Winston på slipsen. Ba ok, du skulle ha sålt den.
 
Jag har fått nollesjukan och har sovit mer eller mindre hela dagen. Jättetråkigt. Imorgon är absolut sista dagen på hela nolle-perioden och det känns så jävla tråkigt? Fast det har varit en pain att gå runt i heltäckande overall + buff + mössa och glasögon med tillhörande skygglappar, så kommer jag sakna det. Jag har under dessa två veckor insett hur roligt det är att vara lärare, hur mycket jag längtar till plugget. 
 
Igår var det nollornas välkomstmiddag, en sittning med tillhörande underhållning. SÅ roligt!
 
Såhär fab var jag.
 
Exakt såhär sitter alla phösare när vi försöker se vad vi äter, speciellt när det börjar mörkna.
 
Eh. "Fin"-sittning var det, ja.
Och idag vaknade jag och kände mig som att jag var påkörd av tåget, WF kissade på Mattias slips och sen sov jag till 21 och började baka en kaka eftersom det är helg.
 
 
Men igårkväll, innan febern tog, så kom en nolla fram till mig och undrade om jag "alltid är såhär cool och arg och säger åt folk som gör fel"? 
Nä. 
Nä, så modig är jag bara i overall och bakom solglasögon.
Men fan. Jag borde vara så cool och arg utan dem också. Så nu bestämmer jag att jag är det.

Fab bakom brillorna

Avnjuter min kaffe och lite S-märken. Idag är det välkomstmiddag och jag har plockat fram min finaste blus samt bytt ut min vanliga buff till en glittrig. Overallen är nercabbad, alltså nervikt så snyggblusen syns. Det ska blir SÅ roligt och jag har i vanlig ordning sminkat mig noggrant, trots att ansiktet kommer vara delvis dolt bakom mina stora glasögon. Men där bakom är jag fab, bara för min egen skull. 
 
 
Snart är nolle-perioden slut och den har lixom bara flugit förbi? Snart börjar skolan och jag vet inte vart jag ska första dagen eftersom studievägledaren inte hört av sig. Det känns fruktansvärt, men jag tänker att det löser sig.
 
Idag är det fredag och jag måste ändå säga att dagen startade på bästa sätt. Först sovmorgon, sen mys och sen fredagsfrukost. Alltså. ALLA borde införa fredagsfrukost i sina liv? 
 
Ägg, bacon & american pancakes stekta till perfektion.
Om en timme beger jag mig till vkm, det ska bli himla roligt att träffa alla! Hepp Hepp!
 
 
Campus förresten. Spöklikt när alla nollor tagit sovmorgon och en är ensam på allén:
 
 

#leverfortfarande

Öh hej?

Efter att nolle-perioden drog igång har jag haft ca noll tid att blogga och därför har det varit tyst här i SJU dagar. Det har aldrig varit en veckas uppehåll sen bloggens start 2008. Heja! Men nu tog jag semester och det känns som att ni har överlevt utan mig.
Jag phöser om dagarna och har fått en släng nollesjuka nu. Imorgon är det sista sittningen, VKM, och sen kommer helgen och sen är det slut. Slut slut. Sen börjar skolan igen, och det känns också okej. Då kanske vi kan ta tag i bloggen igen?
 
Jag vet inte längre vad ni vill läsa om?
Såå atteee, vad vill ni läsa om?