Finmiddag

Igår skrevs min störtsa tenta för den här kursen, och det är så himla skönt att ha de borta från min Att göra-lista! Direkt efter tentan sprang jag hem i regnet, svirade om till min finaste klänning och målade på min nya eyeliner innan jag slöt upp med Anna och tog bilen till O'learys och mötte upp resten av klassen. Så himla trevligt hade vi där vi satt och pratade om allt möjligt!
 
 
Finaste klassen alltså och jag ser fram emot nästkommande terminer tillsammans med alla dessa underbara människor. Alla som är kvar, that is. För under första året har vi förlorat ungefär 50% av klassen. Men så är det ju också sagt att 10% ska gå klart utbildningen. Det betyder att en halv av oss kommer att bli engelsklärare...
 
Nåja, älskar hur Niclas står där som en stolt far bakom alla sina barn.

God Natt

Sista pluggstunden är nu och imorgon väntar tentan. Har totalt fastnat i vad Aphasia innebär och ber till tentaguden om att samtliga frågor handlar om det imorgon. Lär inte vara hemma på hela dagen heller, men det är okej! Ska ha min finaste klänning, så det får bli min morot till tentan. 
 
 
 

Dagen innan dagen D

Imorgon är den lingvistiktenta, jag är så pepp att jag redan anmält mig till omtentan.. Ehrm.. Ja. Säger som kloka Anna, "acceptera att det är ett svårt ämne", så amen to that!
 
Idag är så SÅ HIMLA fint väder, fast har tagit mig i kragen och pluggat en hel del men en paus för att gå ut och sitta i gräset och känna solen mot bara ben. Finns inget som är bättre just nu och helst vill jag bara bli ledig nån jäkla gång!
Imorgon har vi i alla fall tenta och efter det ska vi, jag och resten av klassen, raka vägen till en restaurang för att ha en lite Hej då vi ses efter sommaren-middag! Trevligt att få träffa historia också, har inte sett dem sen förra kursen!
Har dessutom stenkoll på vad jag ska ha på mig imorgon, för en gångs skull. Ska bara fixa naglarna idag så är jag ready to rumble imorgon! Kanske till och med slår på stora trumman och tar mina klackar, en lever bara en gång osv!
 
Och sen är det EN ENDASTE vecka kvar av slit och tentaångest. Sen, sen, SEN får jag ÄNTLIGEN gräva ner mig i allt som ser ut såhär:
 
 

Du är min stora kärlek

 
På valpkursen pratar instruktören om den stora kärleken, om att älska alla sina djur men att det ofta finns en speciell varelse som finns närmast hjärtat. Och Enok i all ära, som jag älskar den lilla filuren som kan sitta fint och som sover vid mina fötter.

Men Minou. 
Hon är min stora kärlek i livet, det är jag alldeles säker på. Hon som stångas så fort jag kommer hem och som sover med min om nätterna. Som vill ta sovmorgon varje morgon och som absolut ska pussas när jag pluggat för länge. 
 
 
En tass på mitt bröst också, för vi är varandras.

En paus i pluggandet

Sitter och avnjuter en köpp chai, tar en paus från tentahetsen. Tänkte att jag gör en liten lista om något som ligger mig varmt om hjärtat; Böcker. Snodd av Sandra.
 

Snabbläsare eller långsamläsare?
I skolan går det gansa fort, så får väl sänga snabbläsare. Men hemma, på lediga dagar tar jag mig tid att bläddra noga i mina, gamla och nya, favoriter.

Tegelstenar eller tunnisar?
Anpassar mig mest efter använda typsnittet. Hellre en lite tjockade bok med större font och snyggare textindelning än ett ständigt flöde av miniatyrbokstäver i en tunn bok.

Bibliotek eller bokhandel?
Bokhandel, älskar böcker i bokhyllan.

Ljudbok eller e-bok?
Ljudbok, förstår inte grejer med e-böcker.

Inbunden eller pocket?
Inbunden, alla gånger. Förutom när jag ska ta med mig boken, då passar pocket bättre. Så inte alla gånger inbunden alltså. Hm. Svårt. Får väl ändra mig till pocket då, pga att jag släpar runt på mina böcker.

Vampyrer eller spöken?
Vampyrer, det är något visst med dem.

En i taget eller slalomläsning?
Om jag läser för egen skull, slalom. I skolan; en i taget. Kanske för att jag måste skriva rapport på dem och inte får blanda ihop hundra böcker.

Nytt eller gammalt?
Blandar friskt, är helt vild. Mycket nytt nu på senaste.

Bokmärke eller hundöra?
Bokmärke, om det inte redan är ett hundöra där. är så rädd om mina böcker. Förutom min favoritpoesibok, där finns hundöron på de bästa sidorna. 

Snacks eller godis?
Älskar godis, det är min last.

Biografier eller memoarer?
Biografier av intressanta människor.

Skräck eller chicklit?
Måste väl svara chicklit.

Soffan eller sängen?
Sängen, soffan, stolen. 

Inne eller ute?
Inne. 

Originalspråk (engelska) eller översättning till svenska?
Originalspråk, fast läser svenska böcker också.

Poesi eller prosa?
Prosa. Eller poesiprosa. Eller poesi. 

Kvinnliga författare eller manliga författare?
En mänsklig hand som fattat en penna.

Boken eller filmen?
Boken.

Kokbok eller Bakbok?
Bakbok!

Kärlek eller spänning?
Kärlek!

Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade:
Sagan om Isfolket och Völvans dotter.

Klassiker jag hävdar att jag läst men aldrig tagit mig igenom:
Tristan och Isolde. Jag HAR läst den, det tog bara fyra försök. I omgångar.

Jobbigaste bok jag läst:
The great gatsby. Nej tack, aldrig mer.

Bästa barnboksförfattaren:
Tove Jansson!

Bok som berört mig mest:
Vem ska trösta knyttet? och Adjö, Herr Muffin. Sistnämna grät jag när jag läste den på bokaffären. Om resan till livets slut om en är ett marsvin.

Recencera din senast lästa bok:
Jag läste Geography Club av Brent Hartinger. En bok som egentligen borde läsas av fler klasser på gymnasiet då den berör många viktiga ämnen. Tycker kanske, efter många analyser, att boken är lite för stereotypisk för min smak men tror den kan gå hem hos många andra!

 

Nu ska jag börja med Fantastic Beasts are Where to Find Them, har redan läst lite av den och ÄLSKAR den. Så klart.