2014, upp och ner-året


Jag anslutar mitt berg-och-dalbane-år 2014 men en sista lista. Gott nytt år på er, känner på mig att 2015 blir riktigt bra!

 

 

Beskriv året med tre ord.
Händelserikt, utmattande & varmt!

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Diagnosen. Helt klart. 2015 kanske jag slutar tjata om det, men lite har det förändrat mitt liv. Vill även skriva "F! kom in i rikstagen" men sparar det till en annan gång. Tyvärr.

Har du blivit bättre på något?

Jag har, klyschigt nog, lärt känna mig själv på ett helt nytt sätt. Jag vet numer vad kroppen och psyket klarar av, jag andas en extra gång innan jag stressar. Tar tentor med ro, helt enkelt. Sen hopas jag att min engelska har förbättrats en del då det faktiskt är någon jag gillar. Och studerar. På heltid. + att jag läst två kurser i japanska, även det något att lägga till på cv:t! Men när jag gör om denna lista nästa år ska jag skriva att jag kan spela lite ukulele.

 

Gjorde du något du aldrig gjort förut?

Jag satte in en p-stav utan bedövning och hade ont i ca hundra år pga den gick in snett. Har inte omplacerat den heller för jag lever on the edge. Är lite sugen på att ta ut den, men vågar inte för är livrädd för mig själv att jag ska få något ryck och skaffa barn helt plötsligt bara för att jag sett en söt body på HM. 

 

Tatuerade mig också, tatueraren rådde mig att låta bli att göra min första vid armbågen, men ville ju ha den precis där. Planerar min nästa nu och tänker att jag lägger min andra på topp ett värsta stället att tatuera sig, tydligen. En snippan eller ögonlocket dock. Men jaja. Thug life.

 

 

Vad var extra dåligt med året?
Ångesten jag kände, och fortfarande känner, över att bli och vara deprimerad. Och depressionen i sig då, som i sin tur förvärrades av att jag fick så himla dåligt samvete över att jag är fullt levnadsduglig och samtidigt bara ligger hemma i sängen under täcket och inte kan andas ute bland folk. När läkaren sa att "din kropp är byggd som en superkropp, men du kan inte använda den" och "om du bara ska bli lärare kan du nog leva ett rätt normalt liv". Det gjorde så jävla ont att höra att jag föll och inte kom upp igen. 

Vad var extra bra?
Att jag har min FANTASTISKA UNDERBARA klass som har ställt upp och alla kramar jag fick när jag kom tillbaka!? Alla fina ord när jag blev sjuk!? GRÅTER för att alla Sveriges fina människor kanske går i min klass?

Sen utökades vår familj med både Enok och Winston, någonting som gör mig så himla lycklig! Pontus är min perfect match för att han är som jag inte är. Har bråkat med honom och oftast har det varit att jag har fått utbrott på "VARFÖR HAR DU KNUTIT IHOOOOP HUNDMATSPÅSEN SÅ DEN ITNE GÅR ATT FÅ UUUUPP?!??!?"

Och han har cool-lugnt svarat "Det där har du fan gjort själv, älskling".

 

Ops. Jag älskar dig.

 

Vad lyssnade du på?

 
 
Något sånt här ungefär!
+ Christer & Morgan och deras pod! 

 

Vad skrattade du åt?
Åt Pontus som spexar och håller på, åt djuren och åt den fantastiska serien New Girl!

Vad grät du till?
Fault in our stars. Helvete då, slut dö varje gång jag läser om boken.

 

Lärde du känna några nya människor?
JA! 2014 har jag verkligen gjort en storrensning bland "vänner" som bla tyckt att jag ska ta livet av mig alternativt kallat mig "kommunistiska socialfall(?)". Och när gamla dörrar stängs öppnas nya dörrar, och in har fantastiska människor marcherat!

 
Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Förutom ukulelespelandet, menar ni?
Jag ska testa på spinning minst fyra gånger i alla fall, eller sex gånger om det inte gör för ont. Vill se om jag gillar det. Ska fota mer, tatuera mig, resa och spendera tid i stugorna. Ska pussa på Pontus, krama mina vänner och älska livet mer än jag gjorde 2014. Ska klä mig i klänning oftare och ha glittrig eyeliner på vardagar. 

Mer yolo och mindre nono, som Mattias brukar säga.

 

2015 känns bra. Som ett riktigt superår!

Skål och hurra för det!

Vaken

Det är länge sen jag inte sov alls på en hel natt. Vanligtvis sover jag i alla fall någonstans mellan 5-11 ungefär, men inte i natt. Och det gör nästan ingenting. 
Jag sov mellan 1 och 2 så jag antar att det räckte, vaknade av att min axel hoppat ur led och att jag inte fick luft då det gjorde ont. Sen dess har jag läst sista delen ut Maze runner-trilogin, de första 17 kapitlen i alla fall och lyssnat på pod och klappat på min katt. 

Men nu har katten somnat. Podden är slut. Allt är tyst nu. 
En klarar bara ett visst antal vakna nätter, ett visst mått av nattlig ensamhet, innan en blir galen. Eller kanske förtvivlad? Jag vet inte. Men om två timmar ringer klockan och vi ska åka till Slalombacken vid 10. Och jag hade gärna velat sova innan jag ska upp i backen för första gången på typ 8 år. Jag hade gärna sovit alla nätter, så klart, men jag tänker att jag är vaken av en anledning. Rätt som det är kanske min vakenhet får ett syfte? Eller kanske inte. Men det är ju dumt att chansa. 
Dessutom kan jag inte somna om, för min sömncykel är längre än två timmar och att vakna ur djupsömn är omöjligt? 

Så ligger vaken. 
Drömmer att jag glömmer kameran på bussen, att jag får en synål i foten i min sjö. Att jag väntar på någon. 
Så jag väntar.  

Inför 2015

Jag har inte så många nyårslöften i år. Tycker det känns så dumt att lova att en ska bli bättre människa bara en dag om året lixom. Men har i alla fall två stycken som jag väldigt gärna vill ta itu med.
 
Fick penkis av min lillebror i julklapp. Tydligen hade butiken slut på ljusblåa ukuleles (ukulelor, ukulelar?) och de skulle få in efter jul. PERFEKT! Drömmen är att lära mig spela hakuna matata.
 
Lite såhär:
 
 
Måste plocka upp kameran oftare känner jag, och vad passar då bättre än att följa en fotoutmaning? 
Planen är att dra fram de bästa delarna från låttexter och poesi och ta en bild till texten. Lite lyrics-to-life som min litteraturprofessor skulle ha sagt.
 
Tänker lite såhär om det:
 
 
 
 
 
 
 
Och öh ja, vi får väl se hur det går med.. allt. 

Snow Fairy & Pannacotta

Igår höll Lush i sin mellandagsrea, vilket resulterade i att deras hemsidor kraschade och det blev omöjligt att beställa grejer innan de tog slut. Satt och väntade på att den Engelska sidan skulle börja fundera, men gav upp och insåg att om jag ska vänta på det kommer jag aldrig hinna handla some goodies innan de tar slut.
 
Så knep de sista Snow Fairy på 500g som såldes i sverige, samt de sista på 250g. Beställde ihop med Evelina, så vi delar på bytet och nöjer oss med ca två kilo(!!!) var. 
 
 
Nu är det däremot slutshoppat på Lush fram till nästa jul då jag bara får be till de högre Lushgudarna att de tar in både Snow Fairy och Hot Toddy igen. Men tills dess kan jag i alla fall duscha utan dåligt samvete. Och lukta himelskt efteråt!
 
 
Pontus vill att jag ska berätta om vår efterrätt vi fick hos Björn och Evelina igår.
"Skriv om deras risotto! .. Nä, hehe, inte risotto. Ris a la malta, menade jag. Nä. Paella... nää, jag vet inte vad det hette?"
 
Han vill i alla fall att jag ska berätta om deras PANNACOTTA vi åt igår. Jättegod var den, men när Pontus frågade Björn vad exakt pannacotta är fick han till svar:
"Som risgrynsgröt i vinglas".
 
Det var delikat i alla fall. 

I juletider

Jag tar lite blogg- och skolledigt och det är skönt. Bor i Kiruna i en resväska med Pontus och alla djuren. Som att resa med ett zoo. Folk säger jämt att det är jobbigt att resa med djur, och det är det också. Men väl på plats vill jag inte ha det på något annat sätt och då blir alla resor i världen med pauser för kattspy värt det. Det må låta dramatiskt men jag vill för sjutton inte leva ett liv utan mina djur. 
 
 
Ska ta och klä mig för en middag hos ett par vänner, fyndade en klänning på julrean som jag hade tänkt ha på mig. Fyndade en hel del faktiskt! Två ögonskuggepaletter, en kofta i merino/poly och en magtröja bland annat!
 
Jag har ju bestämt mig för att leva i säsonger och har vackat in ALLA mina sommarkläder. Och det är faktiskt riktigt skönt då det betyder plats i garderoben och i vår kommer det kännas som att shoppa GRATIS i min egen garderob! Enda minuset är att jag bara har sex stycken överdelar, men nu tänker jag inte köpa några nya. Faktum är att jag efter nyår inte hade tänkt köpa några nyproducerade kläder alls fram till sommaren, bortsett från underkläder. Tror det kommer att göra gott för mig. Och min plånbok+resekassa!