Lite skriva, mycket göra

Hetsade hela dagen igår och kan nu äntligen åka till Kiruna med gott samvete. Ska bara fixa lite till så är jag redo för pluggstund på tåget innan jag kommer fram 17.04. Om vi är i tid. Har dock huvudvärk och sov till sköna 11 idag, för det får man faktiskt göra ibland!
 
Nu: Hoppa i byxan, sminka fransen och sjappa till tåget!

Ta tag i kragen

Det får bli Kiruna i morgon i stället. Har alldeles för mycket att göra idag, och kommer inte iväg idag. Så är det ibland, men det får en leva med. I stället ska jag skriva en lesson plan och lite i min diary, städa skrivbordet i mitt rum och dammsuga lyan så att jag kan åka med gott samvete imorgon.
Idag är det 51 dagar kvar till Pontus kommer hem och snart har vi gjort en tredjedel av allt. Och det går bra, även om han hade hemlängtan igår. Vad har jag, också hemlängtan kanske? Home is where the heart is och så vidare. Har hemlängtan i mitt eget hem. Så tokigt det kan bli.
 
 
 
Lite så ungefär.
Men. Det går bra. Katten håller mig sällis om dagar och nätter och när jag kommer till Kiruna ska jag på karaokekväll. En lagom dos av Japan för min del. Längtar till sommaren igen och villvillvill inte ha vinter just nu. Allt är så mörkt och kallt, för att inte tala om halt. Det är en del i skolan nu och det var väl inte förrän jag började på universitetet jag insåg att jag inte kan någonting? Under hela ens liv har en vaggats in i att vara duktig, "du är så bra på att skriva, bra på att berätta, bra på att läsa. Du är så DUUUKTIIIIG." 
 
Och sen bara. Universitet. Pang. Du är dålig på allt. 
 
Så jag antar att det bryter ner en i små smulor så att man ska bygga ihop sig själv till en ännu bättre version av sig själv? 
Fast jag har himla kul ändå. Det är trots allt bara första terminen. Och jag antar att jag kan leva med några pungsparkar i min obefintliga pung ett tag till.
 
 
Igår hade vi i alla fall övning på betygsättning och uppfyllning av kriterier som vi själv sett innan vi visst vad vi egentligen skulle få betygsätta. Det enda vi fick veta var: Pepparkaka.
 
Vi blir underkända om det finns kryphål någonstans.
 
Min grupp testar våra kakor. Hur luktar den perfekta pepparkakan?
 
Vi gjorde ett smulogram.
 
 
 
Vi har sparat våra exemplar för vidare empiriska fältstudier, så ni vet. 

Veckan som tog slut

Japp, då har jag haft min sista lektion för den här veckan. Kändes bra idag, pratade om katter och pepparkakor. I kväll ska jag bada (så klart jag ska) och packa, för imorgon åker jag till Kiruna. Mycket för att plugga till tentan och hämta finskorna! För på fredag nästa vecka ska jag på JULBORD. På STADSHOTELLET. Men mat av MELKER ANDERSSON. Jajamensan, det goda livet och så vidare. Tillsammans med klassen ska äta mat i finkläder. Undrar om det kan bli bättre?
 
Så nu ska jag jaga bort katten från julgranen, hoppa i duschen och gå och handla. Fixa klart i mitt rum så att jag kan åka till Kiruna i morgon. Ska ej ta med mig katten, så vi får se om julgranen står kvar? Hoppas det.

Livets update

Tog mig i kragen och åkte in till stan med julgranskulor i blicken. Hittade precis vad jag sökte, och tänker nu börja klä granen. Eller ja, tänkte börja lagom till katten har somnat då hon tyvärr inte är till så stor hjälp. Hittade de finaste muffinsarna att matcha Josse-Donuten med! Har allt utom en stjärna, men alla jag såg var apfula och hellre ingen stjärna alls än en apful.
Och, som ny lägenhetsboende har jag börjat störa mig på min granne. I helg grät och spydde han så högs att det hördes till mig. Han spelar musik så att vattnet i glassen vibrerar, har BYGGER OM!!! Och som om det inte vore nog så har han någon form av SAMBAKURS(?!) i sin lägenhet nu? Det är inte ens lyhört här och ändå hör jag denne granne nästan varenda dag. 
 
Jaja, ska sätta mig och knyta fast snörena till julkulorna och sen äntligen få hänga dem i granen. Det är tisdagsterapi när ens kille har varit borta i två veckor, har 54 dagar kvar, en tenta som hänger som ett blymoln ovanför mig och en riktigt tjock bok på gammal engelska som ska läsas till nästa vecka. Men samtidigt är det som fint. Julen kommer närmare och jag ska ut på praktik om två månader!

Natten är kort

Klockan sex. Då får man väl ändå stiga upp?  
Då gör jag också det. Tänder lampan, stiger upp och går och duschar. Fyra och en halv timme kvar till jag kan handla julpynt. Jepp. Man ska räkna timmarna. Har smsterroriserat Pontus så att han bara svarar på ja- och nejfrågor. Sa till slut hej då så han får göra vad han nu gör i en japansk lya. Gör sushi kanske. Har öppnat vädringsluckan och eliminerat alla störande ljud. 

Men jag sover inte. 
I stället känns det åter som att ligga på Lasse J, 7A. Som nätterna jag låg vaken och bara fanns, räknade timmarna innan  jag skulle infinna mig vid ICAs kassa. Samma katt som vaktar mig när jag ligger i sängen, samma spinn och samma trampande, snuttande. Allt för att det ska vara mysigt. Hon kommer till och med till mig med lite torrfoder som hon försiktigt lägger bredvid kudden. Hon lägger sig på mitt bröst och gosar med tassarna på min hals, en åt gången. 
Men jag är vaken. 
Fast jag har läst böcker, sett barnfilm, inte sovit på dagen och badat på kvällen. Jag är vaken. 

Det sägs att när en inte kan sova så är det för att någon annan drömmer om en. Och denna någon måste sova tungt, för vi påbörjat nu tredje dygnet som vaken.  
Jag är lektionsfri idag. Kanske är rätt bra ändå.