I handduksturban

Kom just ut ur duschen, känner mig himla ren. I telefonen fanns ett oläst sms som gjorde mig glad och på stolen bredvid min säng finns ett brev från lärarförbundet. Det är på riktigt nu. Det har det iofs varit hela tiden, men NU är det jätteriktigt.

Och dessutom är det första Augusti imorgon. Dagen då jag lovade att jag skulle bli glad igen.
För som ni säkert märkte så sög livet där ett tag, och jag tänkte att det nog skulle vara så ändå. Så jag satte ut ett datum, att 1/8 ska jag bli glad igen & ta mig i kragen och påbörja resten av mitt liv. 
Första månaden var ett enda töcken och jag antar att jag vaknade när han kom och ville ha tillbaka allt och jag tackade nej. Han knuffade ner mig för en stentrappa och skrek att han hoppades att jag skulle dö. Och det fanns ju någon annan, hela tiden. Och när jag tittar tillbaka undrar jag varför jag inte gick redan efter första tjejen. 
Men nu lämnar vi det. För alltid, hoppas jag.
 
Jag antar att man lär sig av sina misstag. Och jag är väl ett riktigt praktpucko ändå, men jag antar att alla är det ibland? Allt händer ju av en orsak och jag antar att ödet hade finfina planer för mig för hittills har jag kommit in på universitet, ätit massa tårta, klarat ett nykterhetstest i ett spel och jag slapp dricka ut butchern, blivit erbjuden att bli rumskompis, hängt med en stilig herre (som är brandman och jag bara måste skämta om att jag ska elda ner exakt allt, det är min Tourettes light alltså) och någon smsade och sa "vad skönt att du kommer till Luleå, för då kan allt bli som förr".
 
Så ja.
Första augusti i all ära men livet tog aldrig slut på riktigt. Och det SKA bli kul att flytta nu, när det sker på mina villkor. Jag och Minou, som är min och bara min. Och lite sin egen. Men mest min.
 
 
 
Nu hepp hepp, nu välkomnar vi augusti med allt vad det innebär!
Och vad innebär det då? Jo! Flytten, nolleperioden, min födelsedag och nästan terminsstarten! BLAND ANNAT alltså, herregud så mycket som kan hända på en månad!
God natt världen. Sov gott, vakna torrt och uppuppupp och möt min favoritmånad på hela året!
 
 
 
 

Livet på en pinne

Erik frågar varför jag har igång Utorrent när han ska spela. "Visar du ingen hänsyn eller?". Bara wtf, vem var det som satt och pratade till kavrt över två i natt med en massa folk på skype?!
 
Jaja, FÖRUTOM att jag långsamt skulle vilja göra en filt av min lillebror så har tagen varit okej. Två timmar på vårdcentralen och en värdelös nässpray i ett halvår. Ah. Då är det säkert sprayen som hjälpt. ELLER så har den här jävla inflamamtionen självläkt och försvunnit på sex månader. Vilket som. Dessutom vill jag ha glass.

Dag 1 – Min morgonrutin

Oj, var ska jag börja. Har en rätt komplicerad morgonrutin ibland, i alla fall de dagar jag jobbar. Så får berätta ungefär hur den ser ut.
 
Den består av tio minuters-intervaller. Ingenting får ta längre än tio minuter, därför ringer larmet på min mobil var tionde minut. 
 
Riiiing. Tio minuter på mig att klä på mig och borsta håret.
Riiiing. Tio minuter på mig att äta frukost. Sitter alltid med benen uppdragna på stolen.
Riiing. Tio minuter på mig att sminka mig & borsta tänderna.
 
Sen går jag till jobbet. Om något tar mer än tio minuter måste jag sno minuter från något annat, annars blir jag sen och springer till jobbet. Så är det bara. Sorgligt är att jag aldrig går ut osminkad. Jag vet, jag jobbar fortfarande på det och nån dag kommer jag säkert att göra det. I dagsläget går jag typ hellre utan byxor. Nästan.
 
 
 
Dagar då jag är ledig har jag ingen morgonrutin. Vaknar när morgonen precis är över, ligger kvar och pratar med katten. Filosoferar. Kanske skriver lite. Kollar telefonen, aftonbladet och facebook kanske. 9gag om jag är på det humöret.Masar mig motvilligt upp. Slår på TVn för jag hatar när det är tyst. Äter frukost direkt. Sminkar mig, fixar håret. Kanske klär jag på mig, annars går jag runt i en för stor tröja och mina sovsockar. Men oftast klär jag ju på mig. Borstar tänderna. Alltid. Helst två gånger om jag orkar.
 
Och vissa lediga dagar vaknar jag med ett ryck. NU JÄKLAR SKA JAG STIGA UPP. Och så klär jag på mig direkt, slår på TVn,  äter frukost och sminkar mig. Borstar tänderna. Är pepp. Lyssnar på musik. Kommer på att jag är så pepp att jag typ dammsuger. Minou tror jag blivit galen. Och så fortsätter min dag. Borstar tänderna igen. Peppigt.

Men det sistnämnda hänger inte allt för ofta. Kanske MAX en gång i veckan. Okej, är ju typ bara ledig en dag i veckan men om vi tänker lite outside the box. Inte allt för ofta. Standard är dock Vakna-kolla mobilen-prata med katten-stiga upp-slå på TVn-äta frukost.
Kattprat hinns med varje morgon. Det är viktigt. Mest är det hon som pratar. Jamar och mjauar och kurrar och berättar om hela natten i detalj. Som fint. 
 
Topp 3 morgongrejer:
 
1:a plats: Morgonpussar
2:a plats: Kisse som kryper ner under täcket
3:e plats: ... Okej. Behöver ingen tredjeplats. Morgonpussar och kissepäls is all you need.

20 dagar

Tänkte köra en sån här dag för dag-lista i brist på annat. För mest är det ju lägenhetstankar och sånt som kanske inte är så intressant alla gånger. Eftersom jag har bloggat sen typ 2006 så har jag ju gjort grunden till denna lista TUSEN gånger. Så har bytt ut några punkter, och jag väljer att UTMANA er. Allihop. Jag börjar imorgon!
 
 
Dag 1 – Min morgonrutin
Dag 2 – Ett sorgligt ögonblick
Dag 3 – En gammal bild på dig själv
Dag 4 - Ett lyckligt ögonblick
Dag 5 - En favoritdel ur en låttext
Dag 6 - Mina favoritutryck 
Dag 7 - Då var jag riktigt glad
Dag 8 - Något jag ska göra innan jag dör
Dag 9 - Var jag är om sju år
Dag 10 - I min handväska
Dag 11 – Varför jag började blogga
Dag 12 – Min allra första kyss
Dag 13 – En bild på dig och en vän
Dag 14 – Min favoritplats
Dag 15 – Detta saknas i mitt liv
Dag 16 – Mina favoriter
Dag 17 – När jag var femton
Dag 18 – Det här hade jag på mig idag
Dag 19 – En bild på någon du tycker om
Dag 20 – Ett sista ögonblick
 
 
 
Nu kör vi! 

Dagen i bilder

Jag vet i alla fall någon som har haft jätteroligt idag när jag var på jobbet.
 
 
 
Mycket nöjd med var hon gjort gick hon och visade mig att här har minsann jag ställt till med oreda när du varit borta. Så du vet.
 
Dessutom hade vi en smärre katastrof på jobbet. Eller ja, det KUNDE ha gått illa. Eller så hade det blivit skumparty, och det hade ju varit skoj.
 
Hade dessutom ställt detta larm till imorgon. Vet ej vad jag tänkte här, men Nina var rolig och påminde om Ica-tiden när man råkade ropa att det minsann "Går bra i tvåan också". Tvåans kassa alltså. Grodor som hoppar ur munnen alltså. Som när jag jobbade på en elbutik och bad en kille lägga sin stake på disken så jag kunde "ta mig en titt". Ljusstaken alltså. Lagade såna en gång i tiden. Tänk vad kul vi hade åt det sen när killen stammade fram ett "eh...vad?"